Touží po výhře v derby, rozhodne psychika

Trutnov - Utkání trutnovských a královéhradeckých basketbalistek bude nejsledovanějším duelem druhého kola prvoligové soutěže. Po úvodním kole, v němž si oba východočeské kluby se svými soupeři hladce poradily, dnes očekávají trenéři obou týmů vyrovnanější duel. „Důležitý bude vstup do zápasu. Čím déle udržíme hráčky Trutnova pod tlakem, tím lépe,“ plánuje hradecký kouč Jiří Růžička.

„V obou přípravných utkáních před sezonou se nám sice podařilo zvítězit, ale až po boji. V zápase Velké ceny Trutnova byl Hradec dokonce blízko vítězství. Tehdy však měla velký střelecký den Procházková, jež nám nastřílela 34 bodů. To už nesmíme dopustit,“ připomíná asistent trenéra trutnovského týmu Jan Jahelka.

Družstva Hradce i Trutnova nastoupí do utkání v téměř kompletních sestavách. „Chybět nám bude pouze dlouhodobě zraněná Stejskalová. Nakielná je po chřipce už v pořádku,“ hlásil trutnovský kouč Jahelka. „My můžeme počítat i s Mergancovou, jež utrpěla v posledním utkání se Slovankou bolestivé zranění nosu,“ konstatoval hradecký Růžička.

Favoritem dnešního prestižního utkání jsou sice hráčky domácího Trutnova, v bojovné atmosféře derby ale nelze vyloučit překvapení.

„Hodně bude záležet na tom, jak hráčky zvládnou zápas psychicky. Cítím, jak hráčky po výhře touží. Chceme uspět, ale určitě ne za každou cenu,“ ujistil kouč hradeckého Sokola.

„Utkání by mělo především nabídnout výbornou podívanou pro diváky. Bylo by dobré, kdyby si vzájemné zápasy Trutnova a Hradce i v budoucnu udržely výjimečnou atmosféru východočeského derby,“ shodují se před zápasem Jahelka i Růžička.

Dnešní utkání první ligy mezi basketbalistkami Trutnova a Hradce Králové začne v nové sportovní hale při 3. ZŠ Komenského v Trutnově v 18.00 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž