Tomáš Satoranský z Chicaga skóruje utkání proti Clevelandu.

Tomáš Satoranský z Chicaga skóruje utkání proti Clevelandu. | foto: AP

Satoranský chybí v týmu Chicaga, do přípravy na NBA už nezasáhne

  • 15
Co je s Tomášem Satoranským? Český basketbalista už si v přípravě na novou sezonu NBA za Chicago nezahraje, protože s dalšími pěti hráči neodcestoval ke zbývajícím dvěma zápasům na palubovce Oklahoma City. Vedení klubu o důvodech absencí mlčí, což nahrává spekulacím. Podle listu Chicago Tribune lze vše vysvětlit obavami z nákazy koronavirem.

Satoranský nastoupil jen v prvním přípravném utkání, v němž Bulls v pátek podlehli Houstonu 104:125. Po tomto zápase se prokázala nákaza koronavirem u jeho spoluhráče Noaha Vonleha, který odehrál v utkání přes jedenáct minut. Vonleha, který se vrátil do Chicaga v říjnu po dvou letech, následně klub propustil.

Do nového ročníku NBA vstoupí Bulls ve středu 23. prosince zápasem proti Atlantě.

„Bohužel, měl jsem pozitivní test na covid a můj čas v Bulls vypršel. Díky klubu za všechno. I když to netrvalo dlouho, jsem vděčný za tu příležitost a doufám, že si ještě v NBA někde zahraju,“ uvedl v pondělí na sociální síti Vonleh, který v minulé sezoně působil v Minnesotě a Denveru.

Chicago bez Satoranského se po dvou zápasech s Houstonem utká s Oklahomou City ve středu a v pátek. Poslední dva testy vynechají i zranění Thaddeus Young a Denzel Valentine, Garrett Temple, který je v izolaci po pozitivním testu na koronaviru, Devon Dotson a Adam Mokoka. U nich není důvod absence oficiálně znám.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž