Děčínský křídelník Šimon Ježek (vpravo) doskočil před Seanem O’Brienem ze...

Děčínský křídelník Šimon Ježek (vpravo) doskočil před Seanem O’Brienem ze Svitav. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Svitavy se chtějí pomstít Děčínu. Bude to boj o každý centimetr, tuší

  • 0
Když svitavští basketbaloví Tuři naposledy na palubovce zkřížili zbraně s děčínskými Válečníky, odnesli si z utkání těžkou psychickou újmu. Máloco totiž zabolí jako těsná porážka po prodloužení - navrch dvojnásobném. V dnešní odvetě doma Na Střelnici (od 17 hodin) by se proto Děčínu moc rádi za smolný výsledek 96:98 pomstili.

„Budeme se snažit tu prohru odčinit,“ přitakává svitavský asistent trenéra Martin Blaho. „Čeká nás zkušený soupeř s kvalitními hráči, který preferuje fyzickou hru s množstvím kontaktů a skvělou aktivitou na útočném doskoku. Musíme si proto hlavně pořádně ohlídat obranný doskok a v útoku se držet naší identity a plánů, samozřejmě s o mnoho vyšší efektivitou střelby oproti minulým zápasům,“ nabádá Blaho.

Přestože bezpochyby platí, že si z každého mače s Válečníky nesete množství šrámů, v letošním ročníku Kooperativa NBL zase tolik nekoušou. Průběžně jim náleží až osmé místo v tabulce; v lize naposledy padli vysoko 69:84 v Pardubicích a poté ještě neuspěli v Alpe Adria Cupu na půdě severočeského rivala z Ústí nad Labem, kde zůstali pozadu o čtyři body (72:76).

Aktuálně čtvrté Svitavy naproti tomu na dvojici porážek v derby v Pardubicích a v Opavě odpověděly domácím triumfem nad Kolínem (91:81) - a na hlasivky vlastních příznivců budou sázet i teď.

„Bude to boj o každý centimetr palubovky,“ tuší mladý rozehrávač Turů Eduard Kotásek. „V obraně si budeme muset dát pozor především na dvojici Autrey-Pomikálek. Pokud chceme pomýšlet na vítězství, musíme se prezentovat naší hrou,“ burcuje basketbalista.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž