Momentka z extraligového utkání mezi Svitavami (v bílém) a Prostějovem.

Momentka z extraligového utkání mezi Svitavami (v bílém) a Prostějovem. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Svitavy zbrojí na souboj s Brnem, Pardubice chtějí do Final Four poháru

  • 0
Není zbytí - pokud svitavští basketbalisté chtějí proniknout do play-off, zaváhat s Brnem prostě nemohou. „Je to pro nás jedno z nejdůležitějších utkání,“ přisvědčuje trenér svitavských Turů Stanislav Petr.

„Nemůžeme si dovolit je podcenit, musíme hrát naplno. Brno má šikovné hráče, i když tomu jejich výsledky třeba nenasvědčují,“ říká kouč Svitav na adresu soupeře, který podlehl v pěti zápasech v řadě (z toho jednou v poháru) a v tabulce nejvyšší soutěže je s velkým odstupem poslední.

Složením kádru je ovšem Brno Svitavám velmi blízké. Hraje za ně též pouze jeden cizinec (Petar Marič), ostatní členové týmu jsou našinci. „Je to otázka financí, dali přednost českým basketbalistům, kteří za ty peníze dokážou hrát,“ konstatuje Petr.

Minule v Nymburce, kde jeho mužstvo padlo po výsledku 71:94, kouč Turů šetřil duo Vaňák-Špaček, teď už by oba měli být fit. „Hráli tam míň, chystal jsem si je. Na Honzovi Špačkovi bylo ještě vidět, že se strachuje o zlomený nos,“ pokračuje Petr, jenž možná bude moci nasadit i Šindeláře, laborujícího s odraženou patou.

Pardubická Beksa se vyráží „porvat“ o Final Four poháru na palubovku Jindřichova Hradce, kde předtím třikrát prohrála. V lize má letos s jindřichohradeckými Lions vyrovnanou bilanci 1:1.

„Poháru přikládáme maximální důležitost. Naším jednoznačným cílem je v tuto chvíli postup na závěrečný turnaj, který se bude hrát ve druhé polovině února v Brně,“ říká mluvčí klubu René Peška s tím, že klíčové bude nepouštět Lions k útočným doskokům.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž