Stackhouse

Stackhouse - Jerry Stackhouse z Detroitu předvádí těsnou obranu na Marka Jacksona, hráče Indiany. | foto: Reuters

Stackhouse přestupuje do Washingtonu

Washington - NBA má další přestupovou senzaci - necelé 3 týdny před zahájením tréninkových kempů pro příští sezónu dochází k "megatrejdu" mezi Jordanovým Washingtonem a Detroitem, kterého se účastní 6 hráčů. Největší hvězdou tohoto trejdu je ostrostřelec Jerry Stackhouse, nejlepší střelec Detroit Pistons z posledních sezón, který spolu s Brianem Cardinalem a pivotem Ratkem Vardou odchází do hlavního města USA výměnou za rozehrávače Richarda Hamiltona, jeho kolegu Huberta Davise a křídlo Bobbyho Simmonse.
"Pokud chcete získat hráče All-Star kalibru, musíte se něčeho vzdát," řekl po tomto trejdu generální manažér Washingtonu Wes Unseld. "Odcházejí hráči, se kterými se těžko loučíme, ale máme pocit, že je krok na vyšší úroveň." O působené Michaela Jordana v této sezóně ještě není rozhodnuto, ale jistotou pro Washington je příchod Bryona Russella z Utahu - Wizards tak získávají na "perimetru" hvězdnou sestavu zkušených hráčů.

Washington získává z Detroitu tyto hráče:
Jerry Stackhouse - 198cm, krajní rozehrávač, který má v NBA odehráno 7 sezón a jeho střelecký průměr jen 21,2 bodů na zápas, což je nejvíce ze všech hráčů ročníku 1995 v draftu, včetně takových hvězd, jako jsou Kevin Garnet, Rasheed Wallace či Michael Finley. Stackhouse byl v tomto roce draftován jako č.3 Philadelphií, dosud nejlepší sezónu měl v letech 2000-01, kdy se dokázal vyšplhat na průměr 29,8 bodů na zápas!
Brian Cardinal - křídlo, 203cm, 44. v draftu 2000. Během 2 sezón v NBA odehrál jen 23 zápasů, vloni byl dlouho zraněn
Ratko Varda - pivot, 215cm, Jugoslávec, kterého si Detroit "vytáhl" jako volného hráče v roce 2001 z Partizanu Bělehrad. Vloni odehrál jediný zápas, zbytek sezóny byl rovněž zraněn

do Detroitu odcházejí:
Richard Hamilton - sedmička draftu 1999, za 3 sezóny ve Washingtonu má průměr 15,6 bodů. Vloni byl druhým nejlepším střelcem týmu za Michaelem Jordanem (průměr 20 bodů na z.) a z celé NBA měl druhé nejlepší procento trestných hodů.
Hubert Davis - veterán, 10 let v NBA, průměr kariéry 8,8 bodů na zápas, skvělý trojkař (v letošní sezóně 6. v NBA v procentuální úspěšnosti)
Bobby Simmons - loňský nováček, draftován Seattlem v druhém kole, vyměněn do Washingtonu za Predraga Drobnjaka


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž