San Antonio: bez Duncana to nešlape

P r a h a - V zámořské basketbalové NBA se stále častěji hrají zápasy, v nichž už o nic nejde. Tentokrát pouze Sacramento, Portland a San Antonio zastupovaly týmy, jež čeká play-off. San Antonio nečekaně snadno podlehlo Portlandu 77:93 a na jeho hře byla citelně znát absence Tima Duncana. Vůbec žádný problém si nenechalo Sacramento udělat ze zápasu s Golden State a rozstřílelo jeden z nejslabších týmů soutěže 130:107. Skvělé střelecké představení Eltona Brenda sledovali diváci v Chicagu, kde jejich miláček při prohře s Washingtonem dosáhl 44 bodů.

Chicago - Washington 103:109
Některé zápasy v NBA se hrají už jen o prestiž a dobrý pocit z vítězství a osobního výkonu. V Chicagu musel mít zpoloviny dobrý pocit domácí  Elton Brand, které v prohraném utkání s Washingtonem zaznamenal skvělých 44 bodů, tedy téměř polovinu všech bodů svého týmu. Washington předvedl v hale Bulls skvělé trojkové představení, když z 16 pokusů proměnili jeho hráči hned 10. Je až neuvěřitelné, jak basket v Chicagu i přes stávající krizi stále táhne, tentokrát si cestu do United Centra našlo cestu 21.881 příznivců Bulls.

Houston - Dallas 112:102
Dva celky, jež spolu sousedí v tabulce Středozápadní divize na čtvrtém a pátém místě si to rozdali také již jen o dobré jméno. Houston rozhodl o svém vítězství nad Dallasem zejména vyrovnanějším kolektivním výkonem. Zatímco Dallas měl ve svém středu výborného Finleyho s 35 body, domácí rozložili střeleckou zátěž podstatně rovnoměrněji. Hned šest jejich hráčů nastřílelo více, než 10 bodů, zatímco v mužstvi Mavericks to byli jen tři. I přes tento výsledek si oba týmy ponechaly svá umístění jak v tabulce divize, tak i celé Západní konference.

San Antonio - Portland 77:93
Pouze z hlediště mohl zraněný Tim Duncan sledovat zápas, v němž jeho spoluhráči přivítali ve své hale tým Portlandu. A asi se moc dobře nebavil. Portland, druhý v Západní konferenci, o své výhře nad pátým celkem rozhodl zejména v první půli zápasu. Tu vyhrál o 16 bodů a poté si už jeho hráči jenom hlídali získaný náskok. Duncan, který předešlé zápasy hrál ve velmi slušné formě, svému týmu opravdu citelně chyběl. Spoluhráči získali jen 36 doskoků a ze střelců měl nejvíce Robinson s 16 body. Na druhé straně se střelecky dařilo Wallacovi, jenž si připsal 27 bodů.

Prohlédněte si   TABULKY DIVIZÍ

Další výsledky:
Sacramento - Golden State 130:107

Shawn Bradley z Dallasu střílí přes houstonského Walta Williamse


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž