Ružomberok má nejvyšší cíle

Hradec Králové - Pouze basketbalistky Sparty a dvakrát pražské vysokoškolačky měly možnost spolu s hradeckým Sokolem změřit síly s jedním z nejlepších evropských celků současnosti SCP Ružomberok. Slovenský vítěz prestižní Euroligy 1999 a 2000 a držitel bronzu z roku 1998 si naplánoval v Čechách v rámci reprezentační přestávky náročný program.

„Ve středu večer jsme zdolaly o třicet bodů Spartu, o den později stejným rozdílem USK a dnes dopoledne jsme o několik bodů vysokoškolačkám podlehly. Zápas v Hradci je už náš čtvrtý během tří dnů a hráčky už mají basketbalu až nad hlavu,“ uznala po utkání náročná trenérka basketbalistek Ružomberoku Natalie Hejková.

Trenér hradeckého Sokola Jiří Růžička litoval, že na atraktivní přípravný zápas přišla pouhá stovka diváků. „Tak silný soupeř nepřijede do Hradce často. Jsem ale rád, že náš tým i bez Pšolkové a Fraiové dokázal v zápase hrát důstojnou roli.“ Názor hradeckého trenéra podpořila trenérka Slovenek. „I když jsem soupeře viděla hrát poprvé, myslím, že by se neztratily ani ve slovenské lize. Odhaduji, že by hrály někde ve středu tabulky,“ řekla Hejková.

Před týmem SCP Ružomberok nyní stojí dva úkoly. „Ten důležitější je opět uspět v Eurolize. Pomýšlíme na účast ve finálové čtyřce. Ve slovenské lize chceme v sobotu porazit bratislavskou Istrobanku, což by bylo naše dvousté ligové vítězství v řadě,“ usmála se Hejková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž