Alena Jeništová (v bílém)

Alena Jeništová (v bílém) | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Pomohlo nás, že se vyfaulovala Baltičová, říká strakonická Jeništová

  • 0
Alena Jeništová se v celku strakonických basketbalistek stala jednou z hráček, na kterou je spolehnutí. I proti Slovance se v lize žen dokázala prosadit a podílela se na výhře 72:58. Na začátku čtvrté čtvrtiny proměnila s končícím limitem trojku na 60:50 a dodala svému týmu sebedůvěru.

Utkání se Slovankou pro váš tým snadné nebylo.
Jsem strašně moc ráda, že jsme to ustály. Naše první čtvrtina byla vynikající. Ale bylo jasné, že nám všechno spadlo do koše a že se takový stav nemůže udržet celý zápas.

Čím jste se zachránily?
Slovanka zabrala v obraně. Ale my jsme byly schopné ten tlak ustát a nedovolily jsme, aby se dostala k možnosti vyrovnat. Dostaly jsme se na šest osm bodů náskoku, ale to byl pořád nejmenší rozdíl ve skóre. Konečný stav odpovídá.

Dokázaly jste si poradit v kritických momentech a ukázaly jste, že se v takových chvílích vyznáte.
Bylo důležité, abychom se hodně koncentrovaly v obraně. Hráčky, které nám v hale Slovanky dělaly největší problémy, jsme ubránily. Američanku (Watkinsová, dala sedm bodů) jsme tentokrát dokázaly uhlídat. Nepříjemná byla další cizinka Baltičová.

Pomohlo vám, že se vyfaulovala na konci třetí čtvrtiny.
To je pravda. Ale my jsme utkání dohrály dobře proto, že jsme se ve vypjatých chvílích koncentrovaly na dobrou obranu. I když se nám nedařilo chvíli v útoku, nepustily jsme soupeřky k nějakému velkému dramatu.

Pořád platí, že se proti papírově slabším trochu trápíte? I když Slovanka není tak slabá.
Přemýšlíme o tom a zkoušíme všechno možné. Jsme schopné sehrát pěkný zápas s Hradcem, ale někdy se proti slabším trápíme.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž