Svitavský rozehrávač Roman Marko (vlevo) uniká Jakubu Krakovičovi z Děčína.

Svitavský rozehrávač Roman Marko (vlevo) uniká Jakubu Krakovičovi z Děčína. | foto: ČBF / Václav Mudra

Ještě zabojujeme. Svitavský rozehrávač Marko sérii s Nymburkem nevzdává

  • 0
Semifinálová série se pro ně nevyvíjí zrovna příznivě, ale stále si věří. Na svitavské basketbalisty čeká pátek a v sobotu domácí dvojzápas proti Nymburku a Tuři jsou stejně jako před začátkem série hladoví.

„Chceme zkrátka vyhrát další zápas a semifinále prodloužit. Bude to extrémně těžké, ale nic jiného nám v tuto chvíli nezbývá,“ uvědomuje si svitavský rozehrávač Roman Marko.

Určitým povzbuzením pro domácí může být první utkání proti tuzemskému velikánovi. Sice ho prohráli, ale na nymburské poměry jen těsným rozdílem 70:79.

„Mrzí nás to hodně. Je pravda, že prohra o devět bodů byla celkem těsná, ale Nymburk je kvalitní soupeř a potvrdil to. A je vlastně jedno, jestli prohrajete o devět nebo o třicet,“ uvažuje Marko.

Za to druhé utkání se jeho týmu vůbec nepovedlo. Svitavy prohrály výsledkem 67:89.

„Začali jsme se hodně trápit v útoku. Nymburk měl naopak hodně útočných doskoků, dobře bránil a nutil nás ke ztrátám. Měli jsme jich snad šestnáct a s tím se nedá vyhrát proti komukoliv,“ ví Marko.

Na zápasy je to tedy 2:0 pro Nymburk a zvrat v sérii by byl spíše zázrakem. Tuři ale zatím o bojích o třetí místo a případném soupeři v nich nechtějí slyšet.

„Soustředíme se pouze na naše semifinále a druhou sérii nesledujeme. Samozřejmě víme, že Opava vyhrála, ale to je pro tuto chvíli asi všechno. Hlavně doufáme, že ještě zabojujeme proti Nymburku,“ připomíná 31letý Marko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž