Pardubický kouč Dino Repeša nechápe.

Pardubický kouč Dino Repeša nechápe. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Kouč pardubických basketbalistů: Chci víc zodpovědnosti v obraně

  • 0
Promarněné poslední střely v závěru úvodního zápasu a špatný výkon v prvním poločase toho druhého postavily před pardubické basketbalisty jasný úkol. S Děčínem prohrávají v semifinále nejvyšší soutěže 0:2 na zápasy, a pokud chtějí ještě pomýšlet na účast v soubojích o zlato, potřebují vyhrát dnešní a ideálně i zítřejší třetí a čtvrté domácí klání. Obě začínají vždy v 17.30 na Dašické.

„Pevně věřím, že na domácí palubovce před našimi fanoušky budeme hrát mnohem agresivněji a kvalitněji v obraně. To bude velice důležité,“ odhadoval pardubický kouč Dino Repeša.

Hlavu zatím nevěšel. Podle něj může Beksa navázat především na úterní druhý poločas v Děčíně, ve kterém dohnala šestnáctibodovou ztrátu.

„Velice dobře jsme zareagovali na nepříznivý stav po druhé čtvrtině. Právě přes tuhle hru povede cesta k úspěchu,“ nabádal Repeša.

Pardubice šly dokonce do vedení o bod, které chvíli po startu čtvrté čtvrtky zařídil Petr Šafarčík, ale udržet se vepředu nedokázaly. Postupně se znovu propadly až do další jedenáctibodové jámy.

Z oblíbence psancem, na Vyorala se v Děčíně bučelo. Přes čáru, čertil se

„Neměli jsme ani tak problémy taktického rázu, ale nedařilo se nám ve hře jeden na jednoho, tam potřebujeme být lepší. V obraně mi chybělo trochu více individuální odpovědnosti, což platí pro všechny hráče,“ vzkázal Repeša.

Východočeši kvůli tomu na Válečníky v letošní sezoně nestačili už pošesté v řadě a každá další ztráta může být fatální.

„Porážky z úvodu série nás moc mrzí, protože rozhodně bylo v našich silách oba zápasy v Děčíně vyhrát, ale pořád cítím z našeho týmu velké odhodlání. Třetí zápas je klíčový, abychom se vrátili do série, ale míříme domů, kde jednoznačně budeme chtít potvrdit sílu, kterou máme před našimi fanoušky,“ vyhlašoval křídelník David Pekárek.

V semifinále je Beksa poprvé od roku 2018, kdy vypadla s Opavou. Nakonec však slavila zisk bronzových medailí poté, co v sérii o třetí místo porazila dnes prvoligové Svitavy 2:1 na zápasy.

Rozpis

Semifinále Pardubic proti Děčínu

3. zápas 12. května
Pardubice – Děčín 17.30

4. zápas 13. května
Pardubice – Děčín 17.30

příp. 5. zápas 16. května
Děčín – Pardubice 18.00

příp. 6. zápas 19. května
Pardubice – Děčín 17.30

příp. 7. zápas 21. května
Děčín – Pardubice 18.00

Pozn.: Po dvou prohrách v Děčíně 85:88 a 74:83 Pardubice v sérii ztrácí v poměru 0:2 na zápasy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž