Rašid Mahalbašič jako kuchařský učeň

Rašid Mahalbašič jako kuchařský učeň | foto: basket-nymburk.cz

Tentokrát vařil Mahalbašič. Nejvyšší kuchař připravil Nymburským párky

  • 1
Se svými 211 centimetry aspiruje Rašid Mahalbašič na titul nejvyššího kuchaře v Česku. Nejen on si v rámci návštěv nymburských basketbalistů na středních školách ve městě práci v zástěře vyzkoušel. "Byl šikovný, s těstem si poradil," usmívala se při hodnocení obrovitého pivota Jana Černá, mistrová odborného výcviku.

Do střední odborné školy a středního odborného učiliště zavítali také Martin Kříž a Pavel Houška. Jiří Welsch a Tre Simmons pro změnu besedovali se studenty v anglickém jazyce na nymburském gymnáziu, návštěvy se dočkaly i průmyslovka a zdravotní škola.

"Akci jsme naplánovali v rámci propagace ligového finále," prozradil výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček. "Věříme, že nás studenti přijdou podpořit." Finálová série mezi Nymburkem a Prostějovem začíná ve středu v 18 hodin.

Ale zpět do školy, lépe řečeno do kuchyně.

Pavel Houška si tam vyzkoušel ukuchtit bramboračku, Martin Kříž zadělával na cmundu a Rašid Mahalbašič vytvářel párky v těstíčku. "Hned by mohl dostat výuční list," nabízela Jana Černá, sama v minulosti aktivní basketbalistka. "Tady v Nymburce jsem hrávala za dorostenky i ženy Lokomotivy. Skončila jsem asi v pětadvaceti letech," prozradila.

I ona se od hráčů dočkala vřelé pochvaly. "Vaření bylo fajn a paní, co nás učila, byla moc milá," řekl Mahalbašič. "Hodně zajímavých věcí jsme poznali i předtím v autodílně. A když zábava skončila, snědli jsme si, co jsme navařili."

Důležitější však bude "uvařit" jedenáctý titul v řadě. Proti Prostějovu bude Nymburk favoritem...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž