Propásli jsme šanci, litoval outsider

Pardubice - Měli nadosah velké překvapení. Ale příležitost, která se v této sezoně už nebude opakovat, propásli. "Měli jsme obrovskou šanci vyhrát," litoval Jiří Jandák, kouč basketbalistů BBK Brno. Jeho tým statečně vzdoroval favorizovaným Pardubicím, ale nakonec prohrál těsně 90:64.

Přestože Brněnští téměř celé utkání odehráli pouze se základní sestavou, mohli se postarat o senzaci kola.

"Nakonec jsme si zápas prohráli sami. Ne, že ho vyhrály Pardubice," prohlásil Jandák. "Domácí nás podcenili. Hůř se pak dostávali do hry."

Outsider, jemuž citelně scházely opory Slezák se Špičkou, nepustil soupeře do výraznějšího trháku. Naopak si od konce první čtvrtiny držel mírný náskok a ve 27. minutě ho navýšil až na 10 bodů.

"Bohužel jsme pak nechali domácí rozstřílet, začali nás trestat trojkami. Vedení jsme lehce ztratili," zalitoval Jandák.

Přesnou střelbou z perimetru v závěru třetí čtvrtiny Synthesia otočila zápas. A koncovku si už pohlídala.

"Porazili jsme se ale sami," zdůraznil kouč. "Byli jsme málo důrazní při zakončení, při nájezdech a pod košem. Vždyť jsme spálili minimálně šest snadných šoupáků, což bylo v tak vyrovnaném utkání znát."

Jandákův tým tak propásl šanci ke zvýšení naděje na udržení v soutěži. Šest kol před koncem nadále zůstává poslední s dvoubodovým mankem za Sadskou.

"Nejsme v jednoduché situaci, ale pořád ještě žijeme," neztrácí Jandák víru v záchranu. "Zatím jsme nic nezabalili, pořád máme vůli po vítězství. Všichni stále věříme a budeme bojovat do poslední chvíle."      


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž