Richard Leško (vlevo) ze Svitav se pokouší překonat Ladislava Pecku z Chomutova.

Richard Leško (vlevo) ze Svitav se pokouší překonat Ladislava Pecku z Chomutova. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Svitavy si proti Ústí musí dát pozor hlavně na Mitchella

  • 0
Ve středu v Brně prolomili proti nováčkovi Mattoni NBL sérii porážek. Že by si basketbalisté Svitav mohli výskat se ale rozhodně říci nedá. V sobotu na palubovku haly Na Střelnici vyběhne soupeř, kterého sice Tuři v úvodu soutěže porazili, ale jenž již pět kol v řadě neokusil hořkost porážky.

"Oproti našemu prvnímu zápasu je teď situace zcela jiná. Ústí předvádí výborné výkony a my musíme eliminovat silné útočné zbraně soupeře," říká trenér Lubomír Růžička.

Na mysli má přitom rozehrávače Mitchella, který svým uměním stojí za vzestupem severočeského týmu. "Nelze ho ubránit, ale můžeme ho přibrzdit," podotýká Růžička na adresu čtyřiadvacetiletého Američana, jehož zápasový průměr atakuje úctyhodných dvacet bodů.

Na straně Turů se minule do sestavy vrátil pivot Kenny Kornowski a jeho přítomnost byla proti Brnu znát. "Operuje hodně pod košem jako doskakovač. I ostatní hráči pak mají větší sebevědomí, protože Kenny je hráč, který dokáže ostatní v určité fázi hru uklidnit, přidávat důležité body a vzít na sebe zodpovědnost," oceňuje kouč Růžička přínos předsezónní posily Svitav.

Těm by se hodilo zopakovat střeleckou produktivitu ze středečního duelu, kdy čtyři hráči překonali desetibodovou hranici. "Rozložení střelců na více pozic nám nepochybně přispělo k úspěchu," dodává Růžička.

Zda se Turům podaří na výhru navázat, se ukáže v 18 hodin.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon