Svitavský trenér Lubomír Růžička rozdává během oddechového času pokyny svým...

Svitavský trenér Lubomír Růžička rozdává během oddechového času pokyny svým svěřencům. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Ostrava je hratelný soupeř, říká kouč Svitav před vzájemným duelem

  • 0
Poprvé od úterní tragické autohavárie, která v jižních Čechách připravila o život jejich někdejšího spoluhráče Michala Fröhdeho, se svitavští basketbalisté představí v soutěžním zápase. Středeční duel v Praze na Folimance proti USK byl po dohodě klubů odložen; dnes od 17.30 svitavští Tuři nastoupí na palubovce Ostravy.

"Michal se se spoustou kluků znal, ve středu jsme jim dali volno. Rozhodli se společně navštívit pietní místo u haly a zapálit tam obětem nehody svíčku. Ve čtvrtek jsme znovu začali pracovat. Ale stále je to hodně čerstvé, nepochopitelné. Nezbývá nám však než dělat to, co umíme. A to je basketbal," říká trenér Svitav Lubomír Růžička.

Ambiciózní Ostrava, která se stále opírá o výtečnou úspěšnost střel za tři body, je v tabulce Mattoni NBL překvapivě nízko - až osmá. Tedy jen o jedno místo výš než Svitavy. "Její hráči podávají hodně nevyrovnané výkony. Jednou zahrají skvěle, podruhé vybuchnou. V tomhle jsou nám podobní. Moc nevím, co od toho zápasu očekávat," přemítá kouč Růžička.

Pokud by se jeho týmu podařilo v Ostravě zvítězit, zase takové překvapení by to nebylo. 23. října tam Tuři vyhráli 93:79 a z jejich pohledu šlo bezesporu o jeden z nejpovedenějších zápasů v sezoně. "Je to hratelný soupeř," přisvědčuje Růžička. Tomu se z týmu Ostravy zamlouvá především basketbal v podání Adama Číže: "Výborně brání, čte hru, pohybuje míčem a otvírá prostor spoluhráčům."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž