Milan Bjegovič na tréninku USK Praha

Milan Bjegovič na tréninku USK Praha | foto: USK Praha

Pražský USK získal posilu pod koš: srbského basketbalového cestovatele

  • 0
Basketbalisté USK Praha získávají do svého kádru druhou zahraniční posilu. K americkému pivotu Randallu Hankemu přichází ze Srbska podkošový hráč Milan Bjegovič.

"Zatím tu bude na čtrnáctidenní zkoušku. Věřím ale, že se dohodneme do konce sezony," prozradil vedoucí pražského družstva Michael Šob.

S týmem se 209 centimetrů vysoký pivot připravuje už od soboty, kvůli administrativním průtahům je jeho středeční start proti Plzni ještě ohrožen. "Nejpozději tuto sobotu ale Milan nastoupí. Doufáme ale, že to vyjde už proti Plzni. Bude to otázka hodin, možná desítek minut," dodává Šob.

"Vysokoškoláci" se tímto krokem pokoušejí vyřešit zdravotní potíže svých pivotů Martina Klimeše a Jiřího Slavíka stejně jako nespokojenost s dosavadními Hankeho výkony.

"Sedmnáctiletý Martin Kříž teď musí nastupovat na pozici podkošového hráče. A i když se mu tam docela daří, dlouhodobě bychom ho chtěli stavět na pozici menšího křídla," dodává činovník USK další důvod k zahraničnímu nákupu.

Pražané jsou v současné chvíli na devátém místě jedenáctičlenné tabulky. Po šesti zápasech mají jedinou výhru. Jejich středeční soupeř z Plzně je na tom ale ještě hůř. Na vítězství čeká a je poslední.

Devětadvacetiletý Bjegovič je za velkého basketbalového cestovatele, Za svou kariéru vystřídal těžko uvěřitelných 32 klubů, většinou hrál ve své domovině a okolních zemích.

Milan Bjegovič na tréninku USK Praha

Jeho nejslavnější zastávkou byl Partizan Bělehrad. Z mládežnických týmů proslulého oddílu vstoupil do srbské juniorské reprezentace. Za první družstvo Partizanu si zahrál v někdejším Saportově poháru.

Mimo hranice bývalé Jugoslávie působil například v litevské Alitě Alytus či bulharském Balkanu Botevgrad. V druholigovém francouzském Olympique Antibes nahrazoval českého pivota Iva Krestu.

Do Prahy přichází Milan Bjegovič ze Superfundu BP Bělehrad.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž