Potvrzeno: Brad Miller míří do Sacramenta

  • 1
New York - To, o čem byla řeč už včera, se stalo skutkem - Indiana, Sacramento a San Antonio se dohodly na dalším velkém trejdu letošního léta. Indianě se nakonec přece jen nepodařilo udržet svého pivota Brada Millera, ale podařilo se jí z jeho odchodu alespoň něco vytěžit. Jason Kidd oficiálně podepsal smlouvu s Nets a máme pro vás i další zajímavosti...

Indiana tedy uskutečnila tzv. "sign-and-trade" obchod, když s Millerem podepsala smlouvu, ale okamžitě ho "odeslala" do Sacramenta. Výměnou za to získala podkošového hráče Scotta Pollarda a také Dannyho Ferryho ze San Antonia. Letošní šampion San Antonio Spurs při tomto trejdu získal tureckého reprezentanta Heda Turkogla ze Sacramenta a Rona Mercera z Indiany.

Sedmadvacetiletý Miller (213 cm), účastník letošní All-Star Game, si v příštích sedmi letech vydělá 68 milionů dolarů a Sacramento, jeden z velkých favoritů na titul, si od něj slibuje, že do budoucna nahradí Vlade Divace. V příští sezoně bude navíc podkošová sestava Divac, Webber, Miller a Clark rozhodně patřit k nejsilnějším v celé lize.

Indiana se díky tomuto trejdu vyhne placení tzv. "luxury tax" (daně z luxusu) a navíc pod svým platovým stropem získá výjimku 4 miliony dolarů - očekává se, že díky tomu bude moct prodloužit smlouvu s veteránem Reggiem Millerem a možná ještě získat jednoho dalšího volného hráče. Navíc se očekává, že by se Scott Pollard mohl zařadit místo Millera i do základní pětky týmu - není tak dobrým střelcem jako Brad Miller, ale je to vyhlášený bojovník, velmi dobrý obránce a doskakovač.

San Antonio získalo nejen velmi dobrého střelce a univerzálního hráče (Turkoglu), ale i atleticky výborně vybaveného Mercera - což by mohla být případně náhrada za volného hráče Stephena Jacksona. Navíc oběma (Turkoglovi i Mercerovi) končí příští rok smlouvy, a pokud je Spurs neprodlouží, získají cca 10 milionů dolarů pod platovým stropem.

Včera se odehrála i další velmi důležitá událost, i když nijak překvapivá - Jason Kidd svým podpisem oficiálně stvrdil prodloužení kontraktu s týmem New Jersey Nets. Podle prezidenta Nets Roda Thorna si Kidd za 6 let vydělá 103 miliony dolarů a sestava Kidd, Kittles, Jefferson, Martin a Mourning je tedy definitivně potvrzena a očekává se její třetí pokus o postup do finále NBA - pokud vydrží Mourningovi zdraví, Nets budou (snad s výjimkou Detroitu) jen těžko hledat na východě konkurenci.

Houston Rockets podepsali tříletou smlouvu se střelcem Ericem Piatkowskim (dosud Clippers) za 9 milionů dolarů, čímž zároveň potvrdili, že nebudou vyrovnávat nabídku 24 milionů pro Jamese Poseyho, kterou mu učinil Memphis - Posey tedy Houston po necelé sezoně s největší pravděpodobností opustí.

Kauza Kobe Bryant:
Je definitivně potvrzeno, že Bryant se nezúčastní letošní olympijské kvalifikace (nahradit by ho měl údajně Vince Carter!), ale jeho agent prohlásil, že se chce v každém případě zúčastnit OH v Aténách v příštím roce. Neúčast Bryanta v letošní kvalifikaci se očekávala už před jeho obviněním ze znásilnění, a to kvůli problémům s ramenem a kolenem. Pověst "utajené" devatenáctiletá recepční, která Bryanta zažalovala, nedávno silně utrpěla a médii kolují zvěsti, že už se dvakrát pokusila o sebevraždu - pokus o předávkování prášky dokonce potvrdila i policie. V únoru byla hospitalizována jako "nebezpečná sama pro sebe", což je ve Spojených státech klasifikováno zjednodušeně řečeno jako duševní nemoc.

A jedna "šeptanda" na závěr: generální manažer New York Knicks Scott Layden nepřestává hledat další posilu pod koš a s Dallasem údajně jedná o možné výměně Kurta Thomase a Charlieho Warda za Raefa LaFrentze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž