Portland porazil nejlepší tým NBA

  • 7
Portland - Basketbalisté Portlandu zdolali v pondělí nejlepší celek NBA Sacramento Kings 107:95 a prodloužili svou neporazitelnost na deset zápasů. Delší vítěznou šňůru v letošní sezoně žádný z týmů ještě neměl. Na úspěchu Trail Blazers, kteří neprohráli od 15. února, se podílel 20 body Bonzi Wells, 18 bodů a 14 doskoků přidal Dale Davis. Hostům nepomohlo ani šestadvacet bodů Predraga Stojakoviče, Chris Webber přidal 24 bodů. Za domácí opět nastoupil Shawn Kemp, který byl vedením klubu 22. února potrestán kvůli drogové závislosti zákazem startu minimálně na pět zápasů.

Dvaatřicetiletý hráč se přiznal k závislosti na kokainu už na konci minulé sezony. Tehdy sice ještě nebyl potrestán, ale v osmi ligových zápasech kvůli odvykacímu programu chyběl. Nyní se do problémů s drogami dostal znovu.

Trenér Maurice Cheeks vrátil Kempa do sestavy proto, že se zranil rozehrávač Erick Barkley, který má potíže se šlachou v levém koleni. Kemp, jenž bojuje od roku 1999 s nadváhou, přijde s každým neodehraným zápasem o 141.889 dolarů, které mu plynou z jeho ročního téměř třináctimiliónového příjmu.

Dva získané míče a následné body Waltera McCartyho v závěrečných dvou a půl minutách znamenaly výhru Bostonu na palubovce Philadelphie 76ers 100:94. Na výhře hostů, kteří do tohoto duelu prohráli čtyřikrát v řadě a v uplynulých patnácti
zápasů se radovali pouze pětkrát, se 28 body podílel Paul Pierce.

"Čas utíkal, ale McCarty vzal vše do svých rukou a zahrál skvěle," připustil kouč Sixers Larry Brown. "Sebral nám dvakrát míč ještě na naší polovině, což by se stávat nemělo. Vůbec v závěru zápasu se soupeři dařilo," přiznal trenér sportovně.

Pondělní výsledky:
Philadelphia - Boston 94:100, Atlanta - Memphis 95:76, Utah - Denver 100:82, Portland - Sacramento 107:95.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž