Prostějovský rozehrávač David Marek (vpravo) obchází Kamila Říhu z Plzně.

Prostějovský rozehrávač David Marek (vpravo) obchází Kamila Říhu z Plzně. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Plzeňští basketbalisté smolně padli. Kouče Feštra potěšil aspoň Říha

  • 1
Historicky první prodloužení v Mattoni NBL odehráli v sobotu basketbalisté Lokomotivy Plzeň. Bohužel pro ně dopadlo smolně - z výhry o jediný koš 73:71 se v městské hale na plzeňských Slovanech radovali hráči pražského USK.

"Bojovali jsme, bohužel to ale na výhru nestačilo. Hráči odvedli dobrou práci a obstáli. Sportovní štěstěna ale tentokrát stála na straně soupeře," povzdechl si po zápase kouč Lokomotivy Dominik Feštr. Ten měl vrásky už před zápasem.

Musel se totiž obejít bez opory na rozehrávce, zraněného Štěpána Vrubla. "Jsem ale spokojen s výkonem Kamila Říhy, který díky Vrublově absenci dostal prostor a zahrál velmi dobře," podotkl kouč.

V zápase udávali zpočátku tempo Pražané, kteří vedli ve 22. minutě 37:27. Lokomotiva ale bojovala a před koncem třetí desetiminutovky vyrovnala na 45:45.

Pak přišlo drama. 31 vteřin před koncem proměnil Šotnar obě šestky a USK vedl 67:65, ale Novák dokázal srovnat a následně zablokovat poslední střelu hostů těsně před klaksonem.

Následovalo pro Plzeň historicky první prodloužení v nejvyšší soutěži. V jeho závěru ale poslal USK do vedení Kotas a poslední střela od Nováka minula obroučku koše.

Přes těsnou prohru trenér Lokomotivy Feštr vidí i pozitiva. "Celkově sleduji u družstva výkonnostní posun. V prvním utkání jsme s USK poměrně hladce prohráli, teď jsme dokázali po 40 minutách remizovat. Doufám, že soutěž dohrajeme důstojně a nějaký zápas ještě vyhrajem." Ve středu se o výhru Plzeň pokusí opět doma proti Brnu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž