Štěpán Vrubl (v bílém) z Plzně zakončuje na koš Interu Bratislava přes Stjepana

Štěpán Vrubl (v bílém) z Plzně zakončuje na koš Interu Bratislava přes Stjepana Gavrana. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňští basketbalisté padli v Ostravě. Teď zbrojí na Chomutov

  • 0
Drží desáté místo, oproti sousedům ale mají o jedno utkání více. Basketbalisté Lokomotivy Interconexu Plzeň v sobotu v Mattoni NBL prohráli v Ostravě 56:88 a v položce výhry jim zůstává stále číslice 5.

"Na Ostravu jsme nestačili, teď nás ale čeká daleko důležitější utkání v Chomutově, na které se musíme dobře připravit," konstatuje trenér Lokomotivy Dominik Feštr.

V osmnáctém kole nejvyšší soutěže dokázali Plzeňáci na palubovce NH Ostrava vzdorovat favorizovaným domácím jen první patnáctiminutovku. "Čekal jsem, že soupeři budeme vzdorovat déle," podotkl na internetových stránkách Lokomotivy Feštr.

Jeho tým nastoupil na severu Moravy bez zraněného pivotmana Pavla Frány a nemocného rozehrávače Kamila Říhy.

V patnácté minutě vedla Nová Huť devítibodovým rozdílem, pak ale zrychlila hru i důraz v obraně a výsledkem bylo devatenáctibodové vedení. Plzeň držel nad vodou Ladislav Tóth, který zaznamenal šestnáct z celkového počtu čtyřiadvaceti nastřílených bodů Plzně v první polovině utkání.

Střelba se ukázala opět jako plzeňská slabina. Lokomotiva měla ze čtyřiačtyřiceti dvoubodových pokusů pouze jedenáct úspěšných. Pro srovnání, hosté jich ze stejného počtu proměnili sedmadvacet.

K Tóthovi se v utkání střelecky přidali pouze Vrubl s Kubizňákem a skóre ve druhé polovině narůstalo neustále ve prospěch Ostravy. Po třech čtvrtinách vedli domácí třicetibodovým rozdílem a zápas se už jen dohrával.

"Ostrava nás předčila v úspěšnosti střelby za dva body a na obranném doskoku, kde měla o sedmnáct doskočených míčů více. Tóth, Vrubl a Kubizňák dali dohromady 46 bodů, ostatní naši hráči pouhých deset, což na Ostravu nemohlo stačit," podotýká kouč plzeňského klubu.

Ten na začátku prosince vyslovil přání urvat do konce roku ještě alespoň jednu výhru. Jeho tým má poslední pokus 30. 12. v Chomutově v souboji s konkurentem o desítku. Další přímí rivalové Plzeň čekají v úvodu roku 2012.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž