Pavel Miloš (vpravo) z Pardubic proti obraně Petra Dokoupila z Prostějova.

Pavel Miloš (vpravo) z Pardubic proti obraně Petra Dokoupila z Prostějova. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pět pardubických momentů sezony: vše trumfuje návrat Pavla Miloše

  • 0
Připomeňte si významné momenty, které provázely pardubické basketbalisty v cestě za ligovým bronzem.

1. Návrat Pavla Miloše na palubovku. 15. ledna diváci přivítali rekordmana ligy co do počtu trojek ovacemi vestoje a transparentem: Vítej zpět, Pavle! Byl to emocionálně vypjatý zážitek pro všechny zúčastněné. Pardubický křídelník se v Mattoni NBL objevil po osmi měsících - navzdory nevyléčitelné roztroušené skleróze. Nejlepší výkon předvedl v posledním semifinálovém zápase s Prostějovem: trojky 5/4, šestky 3/3. Jeho koše držely Pardubice ve hře.

2. Tři bratrské dvojice na place. 23. října došlo k nevídanému jevu. V Prostějově se potkaly hned tři bratrské dvojice - v dresu domácích nastoupili David Marek, Jaromír Bohačík a Ladislav Tóth, v dresu Pardubic jejich sourozenci Martin Marek, Petr Bohačík a Tomáš Tóth. Přestože se týmy utkaly ještě devětkrát, z důvodu formy nebo zranění se už podobná situace neopakovala.

3. Zranění Tomáše Tótha  před play-off. Dalo na rozehrávce vyniknout Dereku  Wrightovi, kouč Jan Slowiak by však jistě uvítal skvěle hrajícího Tótha do rotace.

4. Prolomení novojičínského prokletí. Koncem ledna pardubičtí basketbalisté porazili Severomoravany po dvou letech. V dramatickém čtvrtfinále je pak vyřadili v pátém zápase.

5. Zlepšená hra v nadstavbě. Zatímco v základní části, jíž se neúčastnil obhájce z Nymburka, skončil tým až čtvrtý těsně před Ostravou, nadstavbu začal ve velkém stylu a téměř do jejího konce bojoval o druhé místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž