Pardubický křídelník Dominez Burnett, střelec zápasu s USK Praha, obíhá...

Pardubický křídelník Dominez Burnett, střelec zápasu s USK Praha, obíhá protihráče Cadariana Rainese. | foto: Milan Křiček

Chyby? Musíme na ně postupně, ví pardubický křídelník Burnett

  • 0
Po porážkách ve FIBA Europe Cupu v belgickém Charleroi a v derby ve Svitavách se pardubičtí basketbalisté potřebovali zase trochu nadechnout. Povedlo se - s výrazným přispěním Domineze Burnetta.

Hbitý křídelník proti USK Praha (výhra 83:67) opět plnil funkci motoru ofenzivy a svými kousky bavil obecenstvo - třeba když jednoho z protihráčů hned třikrát zmátl změnou driblinku a pak, s menší porcí štěstí, skóroval.

„Tohle je důležité vítězství, celý týden jsme tvrdě trénovali. Evropský pohár pro nás byl užitečným testem a přípravou na ligu. Donutil nás hrát naplno po celé utkání, ať jsme nastoupili proti komukoli. Proti Ostravě jsme odvedli dobrou práci, na palubovce spolu mluvili a hráli týmově,“ řekl Burnett.

Co si ze zápasu s USK odnášíte j ako největší pozitiva?
Právě tu týmovou hru, poctivou obranu. Díky ní jsme taky dali mnohem víc lehkých košů než předtím.

Prostoru pro zlepšení je ovšem nadále spousta. Kde zatím osobně vidíte největší rezervy?
Nevypíchl bych nějakou konkrétní věc, ty nedostatky budeme odstraňovat jeden po druhém tak, jak půjdou zápasy. Musíme se zlepšovat pořád, dělat na tom v tréninku.

Proti USK vám do třiceti bodů chyběly pouze dva. Nemrzí vás, že j ste tuhle prestižní hranici nepokořil?
Ani ne. Hlavní je, že jsme zvítězili. Zklamaný nejsem. To bych byl, kdybychom o ty dva body, co mi ke třicítce scházely, prohráli.

Už ve středu od 18 hodin máte ligovou dohrávku na Dašické s Ostravou. Co budete muset předvést, abyste ji porazili?
To samé, co s USK. Hrát s plným nasazením, kolektivně, dostat se k protiútokům. Pak ten zápas podle mě musíme zvládnout.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž