Pardubický trenér Levell Sanders hovoří ke svým svěřencům během oddechového...

Pardubický trenér Levell Sanders hovoří ke svým svěřencům během oddechového času. | foto: ČBF / Václav Mudra

Pardubičtí basketbalisté plánují uhlídat trojkové snajpry z Opavy

  • 0
Doby, kdy se při vyslovení názvu Opava ježily pardubickým basketbalistům vlasy hrůzou, již zřejmě pominuly. Slezský protivník byl pro Beksu prokletý a přinesl jim mnoho smutných chvil. Karta se ale obrátila a Pardubice hodlají ukázat, že nyní jde strach z nich. Duel na Dašické se bude hrát netradičně v neděli v 16 hodin.

„Jako vždycky s Opavou, i teď očekáváme těžký zápas,“ uvedl kouč Levell Sanders a pokračoval: „Bude to jiné, než ve středu proti USK Praha (výhra 94:62), protože Opava má spoustu kvalitních střelců.“

Sanders varuje zejména před střeleckou potencí Opavy z tříbodového oblouku, kde dá tento mančaft v průměru přes devět trojek za zápas, což je stejná bilance, jakou se pyšní hegemoni z Nymburka.

„Opava má výborné guardy, pod košem Gniadka a další hráče, kteří umějí vystřelit z dálky,“ konstatoval americký trenér Pardubic.

Právě pivot Martin Gniadek má mušku vskutku precizní, jelikož je momentálně sedmým nejlepším střelcem celé soutěže. To ten vůbec nejúspěšnější, pardubický křídelník Dominez Burnett, se na palubovce kvůli nemoci možná ani neobjeví. Choroba ho ostatně vyřadila už ze středeční dohrávky s USK, který Beksu v obraně i útoku ani příliš nepotrápil.

„Nebudeme teď tak zatáhnutí jako ve středu, kdy jsme nechávali Primorace nebo Madsena na trojce, aby měli klidně dva metry prostoru, protože oni se ani pořádně nepodívají na koš. Tohle samozřejmě proti Opavě nebude. Gniadek nebo Kuba Blažek by to hned vystřelili, takže u nich budeme muset být na trojce mnohem blíž,“ uvedl pro web klubu pivot Kamil Švrdlík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž