Evan Brett Roseboro z Prostějova pod košem Ústí nad Labem.

Evan Brett Roseboro z Prostějova pod košem Ústí nad Labem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Prostějovské basketbalisty opouští Roseboro i Kouřil, trenéři zůstanou

  • 2
První ztráty v sestavě začíná těsně po konci sezony počítat předseda prostějovského basketbalu Ivan Pospíšil. V týmu nebudou pivot Brett Roseboro a rozehrávač Radovan Kouřil, který přestoupil do Opavy. Americký podkošový hráč a finalista soutěže ve smečování v Utkání hvězd byl ochotný zůstat, po úspěšné sezoně si ale řekl o extrémní navýšení smlouvy.

„Šlo o násobek té původní. Vzkázal nám to přes manažera a odletěl do Spojených států. Jeho požadavky jsou pro nás nepřijatelné a řekl bych, že ani neodpovídají realitě. Spíš je to manažerovo přání. Budeme shánět jiného pivota,“ řekl Pospíšil na adresu Roseboroa, který před sezonou přišel z druhé finské ligy a v české nejvyšší soutěži se dokázal prosadit mezi nejlepší pivoty.

Za větší ztrátu považuje přestup rozehrávače Kouřila. Mladý basketbalista se během sezony dostal do výborné formy a v dalším rozletu nadějného hráče zastavilo zranění kotníku. K úspěchům se chce odrazit pod vedením bývalého reprezentačního rozehrávače Petra Czudka.

„Měli jsme velký zájem, aby u nás Radovan zůstal. Byl ale rozhodnutý odejít a nenechal se přesvědčit. Pochopitelně nás jeho odchod mrzí, ale pracujeme na získání nového rozehrávače, který by měl mít špičkovou úroveň,“ poznamenal Pospíšil.

Nejistá je zatím situace kolem Lukáše Palyzy. Střelecký lídr Prostějova byl jednou z největších opor a jeho odchod by znamenal další citelné oslabení. „Stejně jako my má Lukáš opci na prodloužení smlouvy. Je domluveno, že by odešel v případě zajímavé zahraniční nabídky. V české lize bude hrát pouze za Prostějov,“ prozradil Pospíšil.

Měnit se nebude trenérská dvojice Zbyněk Choleva – David Hájek. „Z mého pohledu máme nejlepší trenérský tandem v lize,“ řekl šéf klubu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž