DEBAKL. Nymburský Vojtěch Hruban vede míč v utkání proti ruské Kazani. Pro...

DEBAKL. Nymburský Vojtěch Hruban vede míč v utkání proti ruské Kazani. Pro české šampiony to byl jeden z nejhorších zápasů sezony, vůbec se jim nedařilo a podlehli vysoko 58:91. | foto: ČTK

Kazaň nemá moc slabin, připustil nymburský Hruban

  • 0
Byl to smutný pohled. V pražské Tipsport areně pomalu končil zápas osmifinále Eurocupu, ale nikde žádný náboj, nulové emoce. Až příliš bylo znát, že Nymburk s Kazaní výrazně ztrácí a postup do čtvrtfinále je předčasně prakticky ztracen. Favorit nakonec zvítězil 91:58 a odveta v jeho hale bude formalitou. "Když se jejich náskok překlopil přes dvacet bodů, poprvé mi bliklo v hlavě, že v Eurocupu zřejmě končíme," přiznal Vojtěch Hruban, jinak bojovník k pohledání.

"Byla to bezmoc, nedokázali jsme udělat vůbec nic, ani trochu jsme nehráli, co jsme si před zápasem stanovili."

Zápas blbec, to se může přihodit komukoliv v jakémkoliv sportovním odvětví. Nymburk navíc stál proti soupeři s mnohonásobně vyšším rozpočtem, a tudíž mnohonásobně kvalitnějším kádrem.

"Nemají příliš slabin. Když jsme se soustředili na obranu pod košem, dokázali střílet koše zvenčí. A naopak jim to také vycházelo," hodnotil Hruban. "Byl to zápas o obraně a ta nám nevyšla."

I před rokem Nymburk zapsal podobně drsnou porážku, nepřišla však v domácím prostředí. O padesát bodů prohrál ve španělské Valencii. Letos se zatím proti špičkovým soupeřům držel statečně, Kazaň potrápil ve VTB lize a moskevské Chimki dokonce málem porazil. "Byl to asi nejhorší basketbalový zážitek letošní sezony," přiznal Hruban.

Velký podpis pod výsledek načrtl americký střelec Goudelock, jehož Nymburk nedokázal ani přibrzdit, takže nasázel úctyhodných 36 bodů. "Připravovali jsme se na něj, ale stejně se výrazně prosadil," litoval Hruban.

Nymburk hraje v neděli doma VTB ligu s Krasnojarskem a pak ho čekají dva duely v Kazani. Těžko se však hledá motivace, protože ani v jednom ze soubojů Středočechům už prakticky o nic nejde.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž