Kateřina Elhotová v reprezentačním dresu.

Kateřina Elhotová v reprezentačním dresu. | foto: Nike

OBRAZEM: Basketbalistky v roli modelek, ukázaly nové dresy

  • 51
České basketbalistky ukázaly dresy pro blížící se mistrovství Evropy. Barvy? Klasické kombinace podle národních barev červené a bílé. Změna oproti loňské podobě je ale minimální. Jak jinak, vítězné dresy se přece nemění...
Kateřina Elhotová (vlevo) a Kateřina Bartoňová v reprezentačním dresu.

Dvojice Kateřin - rozehrávačka Bartoňová a křídelnice Elhotová spolu s Petrou Kulichovou dresy poprvé vyzkoušely při snímání reklamy.

Kateřina Elhotová, Kateřina Bartoňová a Petra Kulichová (zleva) v reprezentačním dresu.

"Focení nás moc bavilo," ujistila Kateřina Elhotová, kterou navzdory jejím jednadvaceti letům čeká již třetí evropský šampionát. "V Polsku jsem byla naposledy ještě jako juniorka," zavzpomínala křídelní hráčka pražského USK.

Kateřina Bartoňová v reprezentačním dresu.

Kateřina Bartoňová byla jednou ze tří hráček, jež nastoupily ve všech sedmi přípravných utkáních. Nedávná maturantka bude na mistrovství Evropy českou rozehrávačkou číslo dvě za kapitánkou Veronikou Bortelovou.

Petra Kulichová v reprezentačním dresu.

"Dres výborně sedí a myslím, že nám i sluší. Ale jen dresy nám mistrovství Evropy nevyhrají," usmívá se šestadvacetiletá pivotka Petra Kulichová. Nové dresy jí ladí k nehtům, jež si nechala nalakovat do barev státní vlajky.

Kateřina Bartoňová (zleva), Petra Kulichová, Kateřina Elhotová v reprezentačním dresu.

Pomůžou Češkám nové dresy ke kýženému umístění v první pětce, jež by týmu zajistila účast v olympijské kvalifikaci? České basketbalistky v nových dresech poprvé nastoupí v sobotu 18. června v duelu proti Izraeli. Bude to jejich první zápas na evropském šampionátu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž