Momentka z utkání Hradec Králové - Nymburk.

Momentka z utkání Hradec Králové - Nymburk. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Nymburské basketbalistky hrají o historický postup do finále

  • 0
Nymburské basketbalistky mají v semifinále proti Hradci Králové tři mečboly. V sobotu mohou hned ten první přetavit v premiérový postup do finále nejvyšší české soutěže.

Oba dva předchozí zápasy po základní částí výše postavený Nymburk vyhrál. Ale paradoxně se více natrápil doma, kde vyhrál těsně. Na palubovce soupeře pak ve druhém souboji jasně dominoval.

O rozdílném přístupu mluví i trenérka Hradce Romana Ptáčková před sobotním utkáním. „Uvidíme, jak Nymburk nastoupí, jestli jako v tom prvním nebo jako při druhém utkání. My určitě žádný zápas nevypustíme a nedovolíme si ho odehrát na půl plynu,“ slibuje Ptáčková.

Před podceněním důrazně varuje i nymburský kouč Daniel Kurucz. „Není dobojováno. I když jsme byli v zápase číslo dvě podstatně lepším týmem, jak jsme se na chvilku přestali koncentrovat, Hradec hned náš výpadek začal trestat,“ připomněl trenér úsek na konci druhé čtvrtiny vzpomínaného zápasu.

Pro průběh zápasu číslo tři se může jít podle vzoru prvního nebo druhého utkání. „Je jedno podle jakého vzoru, hlavně že vyhrajeme,“ usmívá se trenér Kurucz, ale přece jen by bral ten z druhého zápasu: „Byl pro nás daleko klidnější v závěru.“

Že Nymburk nebude chtít připustit žádné komplikace je nasnadě. „Chceme ukončit sérii na tři zápasy a připravovat se v poklidu na dalšího soupeře,“ řekla bez rozmýšlení kapitánka týmu Veronika Bortelová.

A jak k tomu přistoupí Hradec Králové? „Pro Hradec je to zápas o všechno. Budou soustředění, budou bojovné a budou dělat všechno, aby vyhráli. Chápu to, nikomu se nechce hrát o bronzové medaile,“ myslí si kouč Kurucz.

Jeho protějšek, trenérka Ptáčková, má možná jiné plány: „Ve třetím zápase budu mít v hlavě, aby hráčky byly zdravé na konec sezony a asi bych byla velký optimista, kdybych si myslela, že vyhrajeme tři zápasy po sobě.“

Souboj DSK Basketball Nymburk a Sokol Hradec Králové začíná v sobotu od 14 hodin ve Sportovním centru Nymburk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž