Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Nymburk může v úterý v Eurocupu už stvrdit postup do osmifinále

  • 0
Basketbalisté Nymburka můžou v úterý v předstihu proměnit v realitu postup do osmifinále Eurocupu. Pokud v Pardubicích přehrají litevský Rudupis Prienai, budou mít už dva duely před koncem první fáze soutěže jistotu.

Nymburk ve skupině vyhrál na palubovce Arisu Soluň, doma porazil Groningen a minulý týden uspěl i v Prienai. Teď si osminásobní čeští mistři dělají ambice na další skalp. Nymburk teoreticky může postoupit i v případě, že zbývající tři utkání ve skupině prohraje, ale jeho hráči chtějí mít klid už po úterním duelu. Ten má bilanci jedné výhry a dvou porážek.

"Potvrdili jsme roli favorita skupiny a v každém zápase jsme hráli výborně v obraně, což je v této soutěži velice důležité. Většina zápasů se v Eurocupu rozhoduje právě na obranné polovině," citovaly internetové stránky nymburského klubu pivota Petra Bendu.

"Vzhledem k našim třem vítězstvím a tomu, že dva další zápasy hrajeme doma, bychom měli být jedním postupujícím my," uvedl Benda.

Jeho tým v posledních týdnech nabral formu. Nymburk od začátku listopadu nepoznal přemožitele, při povedené sérii nasbíral už deset vítězství v české lize, ve VTB lize a právě i v Eurocupu.

Zápas mezi Nymburkem a Rudupisem začne v úterý v 18:00.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon