Luka Rupnik z Nymburka v zápase se Slaskem Wroclaw.

Luka Rupnik z Nymburka v zápase se Slaskem Wroclaw. | foto: David Šváb / ERA Nymburk

Ozón, testy, distance. Nepomohlo. Virus se vetřel i do nymburského týmu

  • 0
Nymburští basketbalisté neodehrají kvůli nákaze koronavirem v týmu úterý úvodní duel nové sezony Ligy mistrů na půdě tureckého klubu Tofas Bursa. Utkání bylo přeloženo na dosud neurčený termín.

Středočeský klub uvedl, že pozitivně testováni na koronavirus byli členové týmu, u nichž se v týdnu objevily příznaky covidu-19. Zbytek mužstva je v karanténě. Nákaza se u dlouholetých českých suverénů objevila v době, kdy jsou od pondělí kvůli šíření infekce přerušeny všechny sportovní soutěže v zemi.

„Dělali jsme vše pro to, aby se nákaze vyhnul. Pravidelně dezinfikovali všechny prostory ozónem, dodržovali všechna pravidla, často své hráče testovali. Epidemie, která se začíná v Česku nekontrolovaně šířit, si však nakonec našla i nymburský tým,“ uvedl klub na svém webu.

„Letenky jsme měli na neděli, ale bohužel nejsme schopni na utkání letět. Jsme moc rádi, že nám vedení soutěže vyšlo vstříc a utkání přeložilo,“ řekl v tiskové zprávě výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

Před pauzou se už v české basketbalové lize s nákazou koronavirem potýkali v Brně, Děčíně, Kolíně a Ústí. Nymburk stihl odehrát v domácí soutěži šest zápasů a vede tabulku se stoprocentní bilancí.

Do Turecka už neměl s nymburskou výpravou cestovat slovinský reprezntační rozehrávač Luka Rupnik, který se po vzájemné dohodě minulý víkend odpojil od týmu a jedná se o jeho přestupu. Středočeši za červencovou posilu z Antverp, jež v lize odehrála tři zápasy, hledají náhradu.

Spolu s utkáním Bursa - Nymburk se hned na úvod Ligy mistrů odkládá i zápas mezi AEK Aténami a Cmoki Minsk, běloruský celek je také v karanténě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž