Hradecký Ondřej Peterka (uprostřed) se snaží v zápase s Nymburkem prosadit mezi...

Hradecký Ondřej Peterka (uprostřed) se snaží v zápase s Nymburkem prosadit mezi Pavlem Pumprlou (vlevo) a Filipem Novotným. | foto: Lukáš Urban

Hradecký trenér Peterka: Škoda, že jsme to Nymburku neztížili víc

  • 0
Ve druhé desetiminutovce v jednu chvíli navrch a skóre drželi na přijatelný rozdíl ve prospěch vysoce favorizovaného soupeře. Jenomže to netrvalo dlouho a zbytek zápasu už jen potvrzoval jeho předpokládanou dominanci. Hradečtí Královští sokoli nakonec mistrovskému Nymburku podlehli o více než 30 bodů 72:108, připsali si šestou prohru v sezoně, v níž jsou v Národní basketbalové lize nováčkem, na tu první stále čekají.

„Kvalita byla jasně na straně soupeře, mě jen mrzí, že jsme to Nymburku neztížili a nezkomplikovali víc,“ uvedl trenér hradeckého mužstva Lubomír Peterka.

Důvod, proč se tak stalo, je podle kouče Peterky jasný. „Dva týdny jsme se soustředili na obranu, protože bráníme špatně, a zase jsme nechali soupeře dávat koše zadarmo z rychlých protiútoků,“ sdělil kouč hradeckého nováčka, jemuž proti mistrovskému Nymburku chyběli zraněný Andres a nemocný Pandula.

Královští sokoli už počtvrté nechali soupeři nastřílet více než 100, v jednom případě se soupeř zastavil jediný bod pod touto hranicí. „Dozadu se nám nechce běhat,“ poznamenal Peterka.

Nymburk toho zkušeně využíval. Na hřišti prostřídal všechny hráče, sedm z nich se svým střeleckým účtem přehouplo přes hranici 10 bodů, u hradeckého to byli jen tři, byť ten nejlepší z nich - Peter Sedmák - byl s 21 body nejlepším střelcem utkání. 

Na straně Nymburka si toto prvenství odnesl Martin Peterka, jenž Hradci na jaře v baráži pomohl k postupu do NBL a jenž měl v týmu soupeře bratra Ondřeje na palubovce a otce Lubomíra v pozici hlavního kouče.

Hradečtí hráli s Nymburkem teprve podruhé před vlastním publikem. Už ve středu začnou další minisérii dvou utkání, v nichž za nimi vyjedou. Nejprve do Ústí nad Labem, poté v sobotu do Ostravy. „Čekají nás - v uvozovkách řečeno - lehčí soupeři než nyní, tak doufám, že tam budeme hrát lépe,“ řekl trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž