Ingram si zahrál na Jamese a Lakers konečně vyhráli. Zaskvěl se Towns

  6:14aktualizováno  10:32
LA Lakers uzavřeli rok 2018 vítězně, když Sacramentu oplatili nedávnou porážku. Domácí duel NBA otočili na 121:114 i bez LeBrona Jamese, v klíčových momentech dominoval Brandon Ingram. Takový výkon jako Karl-Anthony Towns proti Miami žádný basketbalista 43 let nepředvedl, hvězda Minnesoty velela k výhře 113:104, když nastřádala 34 bodů, 18 doskoků, sedm asistencí a šest bloků.
Brandon Ingram (vpravo) a Josh Hart se radují z výhry LA Lakers nad Sacramentem.

Brandon Ingram (vpravo) a Josh Hart se radují z výhry LA Lakers nad Sacramentem. | foto: AP

LA Lakers v této sezoně uspěli bez pomoci LeBrona Jamese poprvé, Sacramentu vrátili čtyři dny starou prohru

A bylo to i podle podobného scénáře: Kings měli sice v poslední pětiminutovce k dispozici sedmibodové vedení, ale Lakers předvedli šňůru 12:0 a zápas otočili. Sedm bodů v řadě během ní zaznamenal Brandon Ingram.

James vynechal i duel hraný v den jeho 34. narozenin, absentoval potřetí za sebou. Rehabilituje po zranění třísel z vánočního hitu s Golden State, následný první zápas se Sacramentem a střet s LA Clippers jeho spoluhráči k úspěchu nedotáhli.

V neděli se mohli Lakers spolehnout na trio dvacetibodových střelců. Veletalentovaný Ingram předvedl 21 bodů, devět asistencí a sedm doskoků, v asistencích a doskocích si vylepšil sezonní maxima. 

Střelecky na tom ještě lépe byli Kentavious Caldwell-Pope (sezonní maximum 26 bodů, pět trojek) a Josh Hart (22 bodů - 17 už v první půli - plus sedm doskoků). A to je ještě Kyle Kuzma jistil 18 body, devíti doskoky a šesti asistencemi. 

Lonzo Ball zvládl 13 bodů a šest asistencí. JaVale McGee se do sestavy vrátil po sedmi zápasech osmi body a 12 doskoky. Ve druhé polovině prosince léčil zápal plic.

De’Aaron Fox byl nejlepším hráčem poraženého Sacramenta s 26 body a sedmi asistencemi, Buddy Hield a Bogdan Bogdanovič vysázeli po 21 bodech. Willie Cauley-Stein je doplnil 11 body, 12 doskoky a třemi bloky.

Sestřih ze zápasu LA Lakers - Sacramento:

Karl-Anthony Towns je jako Kareem Abdul-Jabbar. Mladý pivot zavelel k triumfu Minnesoty 113:104 v Miami, když zapsal 34 bodů, 18 doskoků, sedm asistencí a šest bloků. A podobnou řadu zapsal jen legendární Abdul-Jabbar, v listopadu 1975 pomohl Lakers proti Phoenixu 35 body, 19 doskoky, devíti asistencemi a osmi bloky.

Robert Covington přispěl Timberwolves k výhře 16 body a Taj Gibson zvládl 14 bodů a sedm doskoků, do dvouciferných bodů se dostali ještě Andrew Wiggins, Dario Šarič (oba 13) a Tyus Jones (12), který nahradil zranění rozehrávače Derricka Rose a Jeffa Teaguea.

Heat táhl Dwyane Wade s 21 body, Josh Richardson nastřílel 17 bodů a Derrick Jones Jr. 16 bodů, ke kterým připojil devět doskoků. Hassan Whiteside se postaral o osm bodů a 13 doskoků, i když si v průměhu zápasu musel nechat zašít rozražené obočí. Relativně nízký rozdíl není příliš vypovídající, domácí v zápase vedli jen 25 sekund.

Karl-Anthony Towns proti Miami:

Torontu se závěr roku nepovedl. Od páteční prohry v Orlandu o 29 bodů se sice odrazilo vítězně, s Chicagem se však doma trápilo 95:89.

Kawhi Leonard velel Raptors 27 body (12 v poslední čtvrtině) a devíti doskoky, Pascal Siakam zvládl 20 bodů a 12 doskoků. Oba měli přesnou ruku i při deseti trestných hodech, kterými v posledních 72 vteřinách výhru uhájili. Danny Green s Fredem VanVleetem zvládli po 10 bodech, VanVleet i sedm asistencí.

Nejlepšími střelci Chicaga byli mladí pivoti - Lauri Markkanen k 18 bodům přidal 10 doskoků a Wendell Carter Jr. stihl 16 bodů plus 11 doskoků. Rozehrávač Kris Dunn je doplnil 14 body a osmi asistencemi. Zach LaVine zapsal jen 13 bodů, když se ze 17 pokusů prosadil jen třikrát.

Kawhi Leonard proti Chicagu:

Dallas doma zastavil Oklahoma City, k vítězství 105:103 veleli dva nejmladší členové týmu. Nováček Luka Dončič byl nejlepším střelcem Mavericks s 25 body, zařídil i sedm asistencí. Dennis Smith Jr. proměnil rozhodující nájezd a pak ubránil Paula George, který mohl dvě sekundy před koncem vyrovnat. Celkově se Smith dostal na 14 bodů.

Harrison Barnes zvládl 16 bodů a šest doskoků, DeAndre Jordan má na kontě double double 12 bodů a 17 doskoků.

Hosté ještě 72 vteřin před koncem vedli o čtyři body, jenže pak už neskórovali. Naopak zbytečnou ztrátou darovali míč soupeři, který snížil z trestných hodů a 25 sekund před koncem šel po Smithově trefě do vedení.

Paul George byl nejlepším střelcem utkání s 36 body, nasázel posledních 13 bodů svého týmu, i tak to bylo málo. Russell Westbrook ho tentokrát nepodpořil, Čtyři trefy z 22 pokusů (trojky 0/8) ho dovedly jen k devíti bodům, zapsal i devět doskoků a osm asistencí. 

Pod svými obvyklými čísly zůstali i Jerami Grant (10 bodů) a Steven Adams (osm bodů a devět doskoků). Dennis Schröder zajistil 19 bodů. Thunder ztratili třetí z posledních čtyř zápasů.

Detroit bojoval, v Orlandu v závěrečných třech minutách smazal rozdíl osmi bodů, ale stejně si z Floridy odváží svou porážku 107:109, svou jedenáctou ze 14 posledních zápasů. 

Magic šli pět vteřin před koncem do tříbodového vedení po chytrém signálu při vyhazování z autu, kdy domácí zmátli obranu Pistons a Terrence Ross běžel sám na koš. Jenže vzápětí byl při snaze o trojku faulován Reggie Bullock a z trestných hodů srovnal.

Domácím se ve zbývajících dvou a půl vteřinách povedlo odvrátit prodloužení. Míč si vzal Francouz Evan Fournier a dlouhou střelou zvanou floater z jedné nohy po úniku zápas rozhodl.

Celkově si Fournier ze zápasu odnesl 13 bodů. D. J. Augustin velel Orlandu 26 body a osmi asistencemi, Nikola Vučevič zapsal 22 bodů a 11 doskoků, Aaron Gordon 22 bodů a 10 doskoků.

Magic uspěli podruhé za sebou a drží se v kontaktu v tabulce Východní konference právě s osmým Detroitem, který má o jednu porážku méně. 

Evan Fournier rozhodl od výhře Orlanda nad Detroitem:

Náhradníku Luku Kennardovi stačilo na pozici nejlepšího detroitského střelce  16 bodů. Reggie Bullock a Blake Griffin jsou na 15 bodech a Andre Drummond stihl 14 bodů a 15 doskoků.

Portland doma rozstřílel Philadelphii 129:95, o poločase vedl 70:41 a v utkání měl náskok až 43 bodů.

C. J. McCollum dominoval 35 body, když trefil 13  z 18 pokusů, a během čtvrté části už mohl odpočívat. Setřásl tím ze sebe menší střeleckou krizi, v předchozích šesti utkáních zakončoval s úspěšností jen 35 procent.

Al-Farouq Aminu podpořil výhru Blazers 16 body a osmi doskoky, Damian Lillard zajistil 15 bodů a Jusuf Nurkič připojil 14 bodů.

C. J. McCollum proti Philadelphii:

Sixers se museli obejít bez pivota Joela Embiida, jehož trápí levé koleno, a tak se na doskoku nechali přetlačit 36:59. 

Ben Simmons byl nejlepším střelcem poražených s 19 body, ale přidal jen tři doskoky a tři asistence. T. J. Connell přidal 14 bodů, J. J. Redick 11 bodů. Jimmy Butler zůstal na pěti bodech a šesti asistencích.

Výsledky NBA

Orlando Magic - Detroit Pistons 109:107
Miami Heat - Minnesota Timberwolves 104:113
Toronto Raptors - Chicago Bulls 95:89
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 105:103
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 129:95
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 121:114

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fiorentina - Plzeň 2:0, pohárovou jízdu uťalo prodloužení, hosté hráli v deseti

18. dubna 2024  17:42,  aktualizováno  21:23

Plzeňští fotbalisté se rvali, bojovali do vyčerpání, ale mezi čtyři nejlepší kluby v Konferenční...

Embiid si podmanil New York, Lakers ztrácejí proti Denveru naději

26. dubna 2024  7:22,  aktualizováno  8:37

Hned tři týmy bojovaly ve čtvrtek o naději na druhé kolo play off basketbalové NBA. Philadelphia...

Překonala životní děsy a vládne. Kordová vyzrála mezi velikány sportu

26. dubna 2024  8:30

Když se v neděli ráno probudila a z okna spatřila nečas, který na hřišti v Texasu panoval, jen se...

Kloučkův návrat do Budějovic je potvrzený. Willa bylo těžké sesadit, tvrdí

26. dubna 2024  8:17

Dominika Hrachovinu v budějovickém brankovišti nahradí Milan Klouček. Spekulace z hokejového...

Musím se učit i na turnajích, líčí Menšík. Příští týden píše didaktické testy

26. dubna 2024  7:30

Madrid (Od naší zpravodajky) Nejprve vůbec nevěděl, jestli na prestižní turnaj do Madridu odcestuje. Chvíli si myslel, že kvůli...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...