R. J. Barrett laškuje s kameramanem poté, co si ho jako třetího vybrali v...

R. J. Barrett laškuje s kameramanem poté, co si ho jako třetího vybrali v draftu New York Knicks. | foto: AP

Pět miliard dolarů za Knicks, Lakers už nejsou dvojka. Cena klubů NBA dál roste

  • 0
Nejhodnotnějším týmem basketbalové NBA zůstávají New York Knicks, kteří ovládli žebříček Forbesu šestým rokem v řadě. Podle magazínu činí hodnota Knicks pět miliard dolarů (106 miliard korun), o téměř devět procent více než před rokem. Druhou pozici obvykle obsazují Los Angeles Lakers, tentokrát je ale předstihli Golden State Warriors.

Populární Knicks po sportovní stránce dlouhodobě strádají. V play off hráli dvojnásobní šampioni NBA naposledy před osmi lety. Hodnota klubu vzrostla díky rekonstrukci jejich legendární haly Madison Square Garden a také zásluhou lukrativní smlouvy o vysílacích právech.

Na druhé místo žebříčku se dostali Golden State Warriors (4,7 miliardy dolarů), těsně následovaní mistrovským celkem Los Angeles Lakers (4,6), který oproti loňsku předstihli. 

Hala Staples Center v Los Angeles zůstala na basketbalové derby Lakers - Clippers prázdná.

V první pětce je ještě tým ze třetího největšího amerického televizního trhu Chicago Bulls (3,3), ve kterém nyní působí jediný český hráče v soutěži Tomáš Satoranský, a Boston Celtics (3,2).

Průměrná hodnota klubů v soutěži vzrostla podle Forbesu o čtyři procenta na 2,2 miliardy dolarů - navzdory koronavirové krizi. V NBA se v minulé sezoně kvůli pandemii odehrálo jen 80 procent zápasů základní části a liga stále přichází o příjmy ze vstupného.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž