Norman Powell (24) a Fred VanVleet (23) oslavují koš Toronta.

Norman Powell (24) a Fred VanVleet (23) oslavují koš Toronta. | foto: AP

Po Torontu je vyrovnáno, na špatný start Raptors rychle zapomněli

  • 43
Finále Východní konference basketbalové NBA slibuje dlouhou bitvu. Ve čtvrtém utkání si Toronto poradilo s Milwaukee 120:102, série je vyrovnaná 2:2, oba celky zatím v domácích utkáních vítězí. Lepší z tohoto souboje narazí na obhájce titulu Golden State.

Toronto doma velice rychle prohrávalo, a to až o sedm bodů. Raketový vstup do utkání měl hlavně hvězdný Janis Adetokunbo. Z první rány se však kanadský celek vzpamatoval, úvodní čtvrtinu nakonec získal 32:31 a pak už byl jeho prominentní fanoušek Drake stále roztančenější.

Raptors na palubovce začali dominovat. 

V poločase měli náskok 10 bodů, po třech čtvrtinách to bylo o 13 a s blížícím se koncem se dostali až do pětadvacetibodového trháku.

Pozici nejlepšího střelce Raptors tentokrát obsadil rozehrávač Kyle Lowry s 25 body, Kawhi Leonard ho podpořil 19 body, sedmi doskoky a čtyřmi zisky, přestože nebyl ve své kůži. „Byl to jeden ze zápasů, kdy byl Kawhi trochu limitován a my ostatní museli zabrat a zastoupit ho,“ řekl Lowry.

„Určitě byl unavený, ale to i ostatní hráči. Chtěl jsem mu dát při utkání delší odpočinek, ale nechtěl, takže musí být v pořádku,“ dodal trenér kanadského celku Nick Nurse.

Nejlepší z torontských náhradníků Norman Powell přispěl 18 body a pomohl k obratu po úvodním tápání. Serge Ibaka zvládl 17 bodů a 13 doskoků a další španělský pivot Marc Gasol dodal 17 bodů a sedm asistencí. Šestým hráčem torontského celku s dvouciferným počtem bodů byl Fred VanVleet, ke 13 bodům připojil šest asistencí.

Lavička Raptors přestřílela tu hostující 48:23.

Sestřih ze čtvrtého duelu série Toronto - Milwaukee:

V dresu Bucks tentokrát zazářil Khris Middleton s 30 body, sedmi asistencemi a šesti doskoky, Janis Adetokunbo obstaral 25 bodů, 10 doskoků, pět asistencí a tři bloky, podporu od spoluhráčů však nenašli. Do dvouciferných čísel se dostal už jen Nikola Mirotič (11 bodů).

Rozehrávači Eric Bledsoe a Malcolm Brogdon dohromady proměnili jen čtyři z osmnácti střel.

Bucks prohráli dva zápasy po sobě teprve podruhé v této sezoně. „Byl to snad první zápas, kdy jsem měl pocit, že nebráníme tak, jak bychom měli. Dostali jsme ránu. Toronto hrálo opravdu dobře,“ ocenil soupeře trenér Mike Budenholzer. „Musíme rozhodně líp bránit. Oni si dělali skoro co chtěli,“ dodal Middleton.

Série se nyní opět přesune do Milwaukee, na hřiště nejlepšího týmu základní části, kde se hraje v noci na pátek.

Play off NBA

Finále Východní konference - 4. zápas

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 120:102, stav série 2:2

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž