Nejlepší zápas sezony. Satoranský naplno využil Wallovu absenci

  5:26aktualizováno  13:06
Washington si dojel pro třetí vítězství v řadě do Atlanty, na palubovce jednoho z nejslabších celků basketbalové NBA zvítězil 131:117. Obešel se při tom bez své hlavní hvězdy Johna Walla, český reprezentant Tomáš Satoranský odehrál při jeho první absenci nejlepší zápas v této sezoně.
Tomáš Satoranský z Washingtonu bojuje i vleže o míč, atakuje ho John Collins z...

Tomáš Satoranský z Washingtonu bojuje i vleže o míč, atakuje ho John Collins z Atlanty, | foto: Brett Davis-USA TODAY SportsReuters

Satoranský strávil v Atlantě na hřišti 38 a půl minuty, zdaleka nejvíce v rámci tomto ročníku. Využil je ke 14 bodům (sezonní maximum), když proměnil pět ze sedmi střel, sedmi asistencím, čtyřem doskokům, dvěma ziskům a jednomu bloku. Potřetí za sebou byl členem základní pětky a v této roli vždy pomohl k výhře.

Washingtonu se bez Walla podařilo odehrát nejtýmovější výkon podzimu, s 35 asistencemi si utvořil rekord sezony. Kolektivní výkon podpořil i Bradley Beal, nastřílel 36 bodů a k nim přidal ještě devět asistencí (a šest doskoků).

„To, že jsem házel tolik trestných hodů, mi hodně pomohlo rychle se dostat do zápasu. Snažil jsem se hrát agresivně a padalo to tam,“ uvedl Beal, který házel 13 šestek a 10 jich proměnil.

Otto Porter Jr. k výhře Wizards přispěl 20 body, 11 doskoky a pěti asistencemi (ale také napáchal šest ztrát), Kelly Oubre Jr. 19 body a Thomas Bryant 16 body a devíti doskoky. 

Do úvodní sestavy se dostal také Austin Rivers, autor devíti bodů, sedmi doskoků a sedmi asistencí. Kromě Walla, absentujícího z osobních důvodů, nehrál ani Jeff Green a do svého rodného města se nevrátil Dwight Howard, jemuž nedávno operovali záda.

Bradley Beal proti Atlantě:

Wizards odehráli výborný první poločas a vedli 72:49, domácí se ale nevzdali a ve třetí části nasázeli 45 bodů. A na začátku té čtvrté se ve skóre přiblížili na pětibodový odstup, Satoranský však v tu chvíli trefil důležitou trojku a Beal následně vrátil hosty do dvouciferného vedení.

V týmu Hawks se zápas nejvíce vydařil Johnu Collinsovi, který si osobní rekord vytáhl na 26 bodů a dodal 14 doskoků, Kent Bazemore zvládl 22 bodů a šest asistencí. Nováček Trae Young zapsal 14 bodů, ale trefil jen čtyři ze 13 pokusů a ztratil šest míčů. Nejstarší muž ligy Vince Carter zvládl 13 bodů. Jeremy Lin odstoupil kvůli potížím se zády.

Oklahoma City předvedlo největší comeback ve své historii, když utkání v Brooklynu otočilo na 114:112. Hráči Thunder prohrávali až o 23 bodů, ale čtvrtou část ovládli 39:19; plných 25 bodů v této čtvrtině zaznamenal Paul George, duel definitivně otočil trojkou tři sekundy před koncem.

Thunder se mohou pochlubit nejlepší defenzivou v lize, jako jediní inkasují pod 100 bodů na zápas. Po nepovedeném startu 0-4 vyhráli 16 z posledních 19 utkání a tlačí se na čelo Západní konference.

Jejich hvězda George si po středečním večeru vylepšil čísla celkem o 47 bodů (o bod zaostal za osobním rekordem) a 15 doskoků. Famózně se ale zapsal i jeho neméně slavný spoluhráč Russell Westbrook, když nastřádal 21 bodů, 17 asistencí a 15 doskoků. Svým 108. triple double se v historickém pořadí osamostatnil na třetí pozici, za sebou zanechal Jasona Kidda, legendy Nets.

V jejich dresu se sedmi trojkami blýskl Allen Crabbe, celkově má na kontě 22 bodů, Joe Harris přidal 19 bodů a sedm doskoků, D’Angelo Russell a Spencer Dinwiddie po 17 bodech, ale osmé porážce v řadě zabránit nedokázali. Brooklynu se nedaří ukončit černé časy, v minulých dnech těsně prohrál s Philadelphií, Memphisem i s Clevelandem.

Paul George proti Brooklynu:

Repríza finále z posledních čtyř let už není nejočekávanějším zápasem roku. Cleveland po odchodu LeBrona Jamese oslabil, a tak se jeho nezdar s Golden State očekával.

Hosté z Kalifornie zvítězili 129:105, když si nedaleko od svého rodiště parádně zastřílel Stephen Curry. Na cestě k 42 bodům využil devíti trojek (ze 14 střel), stihl i devět doskoků a sedm asistencí. Kevin Durant mu pomohl 25 body, 10 doskoky a devíti asistencemi a Klay Thompson 16 body.

Stephen Curry proti Clevelandu:

Cavaliers se doma nevzdali zcela bez boje, v začátcích obou poločasů vedli, od poloviny třetí části však favorit jasně dominoval. Nováček Collin Sexton nastřílel proti úřadujícím šampionům 21 bodů, Jordan Clarkson zařídil 17 bodů, Cedi Osman 16 bodů a Rodney Hood 15 bodů. Tristan Thompson má na kontě 14 bodů a 19 doskoků.

Cleveland sice s Golden State tempo držet nedokáže, ale LeBron James se Stephenem Currym ano. Své LA Lakers dovedl James k domácímu triumfu 121:113 nad San Antoniem, když také nastřílel 42 bodů, rovnými 20 body odrážel v poslední čtvrtině nápor hostů. Do statistik zapsal i šest asistencí a pět doskoků.

Kyle Kuzma pomohl 22 body a devíti doskoky, Lonzo Ball 14 body a devíti asistencemi a Kentavious Caldwell-Pope 12 body a devíti doskoky. Brandona Ingrama, který si poranil kotník už v první části, pomáhal zastoupit i Josh Hart, když v závěru proměnil dvě důležité trojky.

LeBron James proti San Antoniu:

San Antonio se v těchto dnech trápí, prohrálo sedm z posledních deseti utkání. S Lakers nevyužilo ani osmibodové vedení v poslední čtvrtině. Nestačily ani výkony DeMara DeRozana (32 bodů a sedm doskoků) a Rudyho Gaye (před svým vyfaulováním zvládl sezonní maximum 31 bodů a zapsal sedm doskoků). LaMarcus Aldridge je podpořil 21 body a devíti doskoky.

Denver, aktuálně nejlepší celek Západní konference, vyhrál v hale Orlanda 124:118 po prodloužení a triumfoval posedmé v řadě. Domácím Magic vybojoval pětiminutovku navíc Terrence Ross, když se prosadil šest sekund před koncem, ale pak už měli hosté jasně navrch.

Jamal Murray vévodil vítězným Nuggets s 31 body a osmi asistencemi, Paul Millsap přidal 18 bodů a také pivot Nikola Jokič odehrál jeden ze svých lepších utkání (12 bodů, 13 asistencí a osm doskoků).

Evan Fournier byl nejlepším střelcem Orlanda s 26 body a navíc doskočil osm míčů, ale v prodloužení se vyfauloval, Nikola Vučevič zařídil 24 bodů a 15 doskoků, Aaron Gordon 19 bodů a Terrence Ross 17 bodů. Hráči Magic trefili 20 trojek, ale ani jedna z nich nepadla v prodloužení.

Jamal Murray proti Orlandu:

Ligoví lídři z Toronta si poradili s Philadelphií 113:102. Kawhi Leonard se rozjíždí, zapsal 36 bodů, devět doskoků a pět zisků. V zápasech se Sixers ještě nikdy v kariéře neprohrál. Sekundoval mu s 26 body litevský pivot Jonas Valančiunas, když se ve čtvrté části blýskl 18 body. Zařídil i osm doskoků. Serge Ibaka je podpořil 18 body a osmi doskoky.

Philadelphii v prestižním souboji nestačilo střelecké sezonní maximum Jimmyho Butlera (38 bodů plus 10 doskoků), J. J. Redick ho podpořil 25 body, ale Joel Embiid se musel spokojit s 10 body a 12 doskoky a Ben Simmons s osmi body, 11 asistencemi a 10 doskoky, navíc spáchal sedm ztrát. 

Kawhi Leonard proti Philadelphii:

Karl-Anthony Towns pomohl 35 body a 12 doskoky Minnesotě k vítězství nad Charlotte 121:104, navíc si šesti bloky dorovnal osobní rekord. Andrew Wiggins mu pomohl nejlepšími sezonními výkony 26 bodů, šest doskoků a pět asistencí, Robert Covington stihl 17 bodů, Derrick Rose zařídil 16 bodů. Do formy se vrací také Jeff Teague, který osmnáctkrát asistoval.

Hornets promarnili náskok 15 bodů a padli potřetí za sebou. Z posledních šesti utkání uspěli jen jednou. Táhli je Jeremy Lamb (18 bodů a 11 doskoků) a Nicholas Batum (18 bodů, osm asistencí a sedm doskoků). Kemba Walker obstaral 15 bodů.

Karl-Anthony Towns proti Charlotte:

Memphis si poradil s LA Clippers, když se probránil k výsledku 96:86. Hosty udržel na 34procentní střelbě. Utrhl se až osmibodovou sérií v poslední čtvrtině.

Mike Conley vedl Memphis střelecky s 22 body, doskočil sedm míčů. JaMychal Green dodal 19 bodů a 11 doskoků a Jaren Jackson Jr. 13 bodů a sedm doskoků. Marc Gasol zapsal jen čtyři body. Joakim Noah má za sebou první zápas za Grizzlies, odehrál 13 minut a zapsal čtyři body.

Boban Marjanovič se prosadil na pozici nejlepšího střelce Clippers po sezonním maximu 19 bodů, k nim přidal osm doskoků. Danilo Gallinari zvládl 17 bodů, Shai Gilgeous-Alexander a Lou Williams po 12 bodech. Duel nevyšel Tobiasi Harrisovi, na sedm bodů potřeboval 13 střel, na kontě má i 12 doskoků.

Mike Conley proti LA Clippers:

Milwaukee si podmanilo zápas s Detroitem v poměru 115:92. Eric Bledsoe vedl Bucks se 27 body, ostatní střelci se mohli odmlčet. Od Janise Adetokunba stačilo 15 bodů, osm bodů a pět asistencí, od Malcolma Brogdona 14 bodů a od Khrise Middletona 11 bodů a sedm doskoků.

Pistons vedl Blake Griffin s 31 body a sedmi doskoky (ale taky sedmkrát ztratil míč), Reggie Jackson zvládl 15 bodů, sedm doskoků a pět asistencí. Nedaří se Andremu Drummondovi, tentokrát se předvedl jen 10 body a osmi doskoky.

New Orleans ovládlo zápas s Dallasem 132:106 za pomoci svých pivotů. Julius Randle se předvedl 27 body a 18 doskoky, Anthony Davis 27 body, osobním rekordem devět asistencí, pěti bloky - a spokojil se se čtyřmi doskoky. Jrue Holiday jim vypomohl 17 body a čtyřmi zisky, E’Twaun Moore 17 body a šesti asistencemi.

Julius Randle proti Dallasu:

Harrison Barnes byl nejlepším střelcem Dallasu a stačilo mu 16 bodů, Wesley Matthews přidal 15 bodů. Dwight Powell zvládl 12 bodů a 10 doskoků, Jalen Brunson 11 bodů a sedm asistencí. Lukovi Dončičovi se nevedlo a zůstal na osmi bodech, Dennis Smith musel zápas vynechat kvůli poraněnému zápěstí.

Výsledky NBA

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 105:129
Orlando Magic - Denver Nuggets 118:124 po prodl.
Atlanta Hawks - Washington Wizards 117:131 (za hosty Satoranský 14 bodů, 7 asistencí, 4 doskoky)
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 112:114
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 96:86
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 115:92
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 121:104
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 132:106
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 113:102
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 121:113

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi popáté vyhráli, půjdou na Kanadu

10. května 2024,  aktualizováno  20.5 23:06

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokejisté si zajistili třetí místo, mohou ale i výš. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27,  aktualizováno  20.5

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

Švýcarsko - Česko 2:1N. Neúspěšné nájezdové repete, domácí poprvé padli

13. května 2024  19:26,  aktualizováno  23:59

Zase v důležitém boji o pozice rozhodovaly až nájezdy. Na rozdíl od úvodního duelu s Finskem ale...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Dánsko 7:4. Drama rozsekla zběsilá třetí část, trefilo se sedm hráčů

15. května 2024  14:41,  aktualizováno  19:18

Čtvrtý zápas, třetí vítězství. A pořádně cenné. Čeští hokejisté zdolali na domácím mistrovství...

Když hraje Juve, šílím. Hirtův šéf Bramati o vášni, kterou dává i Čechům

21. května 2024

Premium Livigno (Od našeho zpravodaje) Během volného dne Gira neustále kmital, přeskakoval z italštiny do angličtiny, rázným hlasem...

Polská epizoda mezi elitou končí, Švédsko si poradilo s Francií

20. května 2024,  aktualizováno  23:09

Poláci potřebovali pro záchranu porazit Kazachstán v základní hrací době. O naději přišli ve třetí...

Boloňa přišla o tříbrankový náskok, ale po remíze s Juventusem zůstala třetí

20. května 2024  23:09

Fotbalisté Boloni ztratili proti Juventusu tříbrankový náskok a souboj o třetí místo v italské lize...

MS v hokeji ONLINE: Pastrňák se Zachou jsou v Praze, sestupují Britové a Poláci

10. května 2024  9:34,  aktualizováno  20.5 23:08

Čeští hokejisté mají během jedenáctého hracího dne mistrovství světa v Praze a Ostravě volno. Už po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Zásnubní šaty elegantní princezny. Spustily Kate efekt, návrhářku zničily

Seriál Když si jeho šaty oblékne některá z členek královské rodiny, obvykle to každý návrhář oslavuje jako životní úspěch....