Anthony Davis z LA Lakers padá na záda v zápase s New Yorkem.

Anthony Davis z LA Lakers padá na záda v zápase s New Yorkem. | foto: AP

James a Anthony vystříleli výhry. Davis zděsil publikum ošklivým pádem

  • 14
Hvězdní veteráni LeBron James a Carmelo Anthony si podmanili úterní večer v basketbalové NBA. Anthony se zasloužil o triumf Portlandu na palubovce šampionů z Toronta 101:99 coby nejlepší střelec zápasu i autor vítězného koše. James táhl LA Lakers k jasné domácí výhře nad New Yorkem 117:87.

Carmelo Anthony si proti Torontu zapsal 28 bodů, když si pomohl pěti trojkami. Obrat v závěrečné části zápasu podtrhl trefou tři sekundy před koncem. 

Toronto přitom doma celý zápas vedlo, nejvíce o 14 bodů. Raptors dobře bránili hlavní hvězdu Damiana Lillarda, který se dostal jen k 11 střelám a zaznamenal 20 bodů. Nedařilo se ani C. J. McCollumovi, který dal jen 10 bodů, a tak z jejich stínu vystoupil Anthony.

Nejprve svou pátou trojkou v utkání snížil. Vzápětí Lillard vyrovnal na 99:99. Toronto šanci jít zpět do vedení nevyužilo, jelikož střelu Hollise Jeffersona zastavil Hassan Whiteside a připsal si už sedmý blok v zápase, Kyle Lowry mířil mimo a poté Patrick McCaw ztratil míč. 

Šanci tak dostal Portland. McCollum byl dobře bráněný, předal míč Anthonymu, ten obešel obránce a střelou z prostoru kolem trestného hodu zařídil vítězství.

„Jakmile to zvedl, hned jsem věděl, že to bude koš. Hráč s jeho mentalitou tohle prostě proměňuje, když ho necháte bránit jen jedním hráčem,“ řekl Lillard. „Tohle vítězství nám psychicky hodně pomůže,“ radoval se Anthony. Portland zaznamenal teprve druhou výhru v sezoně ze 14 zápasů proti týmům z popředí obou konferencí.

Sestřih ze zápasu Toronto - Portland:

Los Angeles Lakers doma potvrdili roli jasného favorita a s New Yorkem si poradili 117:87. Slaví pošesté za sebou. LeBron James tentokrát zaznamenal jen pět asistencí, ale o to víc se činil střelecky - k 31 bodům za 31 minut ho dovedlo i šest trojek. 

Anthony Davis se tentokrát omezil na pět bodů za 28 minut. Ve třetí čtvrtině navíc vyděsil obecenstvo ošklivým pádem na záda. Zranění by nemělo být vážné, ale Davis patrně vynechá následující dva zápasy. 

Anthony Davis neuspěl při pokusu o blok a zranil se:

O jediný koš vyhrál i Detroit, který zdolal Cleveland 115:113. Vítěznou trefu zaznamenal Derrick Rose 27 sekund před koncem. Zápas dokončil s 24 body, Andre Drummond, který pak završil výhru trestným hodem, přidal 23 bodů a 20 doskoků. Detroit ještě ve čtvrté čtvrtině prohrával o 12 bodů.

Velký obrat předvedlo i Sacramento, které ve třetí čtvrtině prohrávalo na hřišti Phoenixu o 21 bodů, ale pak Kings povedenou pasáží (30:8) získali vedení na svou stranu a dovedli zápas k vítězství 114:103. De’Aaron Fox k tomu přispěl 27 body, Phoenixu nepomohlo 34 bodů Devina Bookera, který v sedmém utkání za sebou dal alespoň 30 bodů a vylepšil klubový rekord.

Výsledky NBA

Brooklyn - Oklahoma City 103:111 po prodl.
Cleveland - Detroit 113:115
LA Lakers - New York 117:87
Memphis - Minnesota 119:112
Phoenix - Sacramento 103:114
Toronto - Portland 99:101

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž