Vlevo je prostějovský Roman Marko, vpravo Cory Ambercrombie z Ústí.

Vlevo je prostějovský Roman Marko, vpravo Cory Ambercrombie z Ústí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Prostějovští basketbalisté jsou v útlumu, prohráli i s USK Praha

  • 1
Čtyři z posledních pěti zápasů basketbalisté Prostějova prohráli. Od čtvrtfinálového vyřazení v Českém poháru porazili jen Opavu a v sobotu doma v lize nestačili na USK. Pražané vyhráli 69:65, ač nastoupili bez opory Jaromíra Bohačíka.

„Byl to klasický zápas proti dobré obraně USK. S nízkým skóre, které jsme podpořili svou střeleckou nemohoucností. Určitě jsme chtěli být lepší v obraně, ale tam se nedařilo hlavně pod košem. Josipovič, Slavík nebo Grunt nás vždy někam odstrkali a dali koš nebo uvolnili cestu pro nájezd,“ posteskl si prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Problémy naznačila už první čtvrtina, po níž domácí ztráceli tři body. Do poločasu sice skóre otočili, po přestávce ale hráči USK ukázali sílu. Rychlými útoky se dostávali do domácí obrany a pod vlastním košem nepouštěli prostějovské střelce k volným pokusům.

„Přihrát zpod koše ven bylo těžké, neboť křídla byla pokrytá. Musíme zlepšit týmovou spolupráci,“ přiznal Choleva.

V poslední části už ztráceli Hanáci 10 bodů. Dokázali snížit na rozdíl koše, ale v taktickém závěru Feštr trefoval trestné hody a udržel USK těsný náskok.

„Je možné, že nám pauza neprospěla, ale na to se nejde vymlouvat. Začali jsme asi až příliš věřit, že každého přestřílíme z dálky. Když to nepadá, nemáme alternativu,“ dodal Choleva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž