Nicchaeus Doaks (vpravo) ze Svitav se prosazuje přes pardubickou dvojici David...

Nicchaeus Doaks (vpravo) ze Svitav se prosazuje přes pardubickou dvojici David Škranc (vlevo) a Tomáš Šoukal. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Snad na Nymburk dorazí plná hala, přeje si pardubický Škranc

  • 0
Má vynikající ruku z trojkového oblouku, ale ve středu proti Brnu pardubický křídelník David Škranc ukázal, že by se slušně uživil též jako akrobat. Čtyři body z celkových dvanácti totiž dal po takzvaných alley-oopech, efektních smečích ze vzduchu po nahrávce, u nichž asistoval Levell Sanders.

„Na první smeči jsme se domluvili po time-outu. Proti Brnu jsme to udělali už minulý rok, když hráli zónu. Teď jsme to jen zopakovali. Podruhé jsem si ukázal a Ell mi to nahodil,“ líčil 19letý basketbalista po ligové výhře 85:58.

Jak se Sandersovi hodlá revanšovat? „Koupím mu za to nějakou čokoládu,“ smál se Škranc.

Jaký byl zápas s Brnem?
Hlavně jsme je nechtěli podcenit. Řekli jsme si, že budeme hrát svoji hru a nesoustředíme se na ně, což se nám podařilo. Výsledek o tom svědčí, přejeli jsme je na celé čáře.

Od soupeře jste se definitivně odpoutali ve druhé čtvrtině, ale velmi solidní náskok jste měli už v úvodu, kdy jste vedli 12:0. Proč jste ho promrhali?
Možná jsme pak trochu ztratili koncentraci a přestali hrát, když to bylo o tolik. Nechali jsme je dotáhnout skóre, což by nemělo stávat. A věřím, že se to už ani nestane.

Navrch jste měli prakticky ve všem, jen útočný doskok haproval. Čím to?
Nevím, ale je pravda, že v posledních zápasech míváme podstatně víc doskoků než proti Brnu. Pět, to je fakt malé číslo. Musíme to zlepšit, máme v tom směru na víc.

V pátek v 17 hodin vyzvete šampiony z Nymburka. Těšíte se?
Moc, protože zahrát si proti mistrovi, který hraje poháry, se nepoštěstí každý den. Musíme do toho jít naplno, abychom je mohli porazit.

Nebude zvláštní hrát s ním na Dašické namísto arény?
Chtěli jsme na Dašické zdomácnět. Snad přijde hodně lidí, ideálně plná hala. A bude nám fandit.

Postačí vám necelé dva dny na odpočinek?
Doufám, že ano, že budeme mít dost času na regeneraci a v pátek budeme O. K.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž