Brněnští basketbalisté nastupují k zápasu nejvyšší soutěže.

Brněnští basketbalisté nastupují k zápasu nejvyšší soutěže. | foto: MMCITÉ Brno

Americký rozehrávač přinesl Brnu body, ale musí vylepšit souhru

  • 1
Americký trumf vytasili v nouzi basketbalisté MMCITÉ Brno. A střelecky zabral rozehrávač Steve Bennett okamžitě: za čtyři zápasy si drží znamenitý průměr 17,75 bodu na utkání.

„Je to klasický americký hráč, který se nebojí to vzít na sebe a hrát jeden na jednoho. Je mu jedno, jestli proměňuje, nebo ne - prostě střílí,“ přibližuje 170 centimetrů vysokou posilu brněnský trenér Vladimir Paunovič. „Je nízký, ale díky rychlosti si dokáže udělat prostor. Je tady jenom týden a půl, takže se s kluky teprve seznamuje, ale mělo by to být každý zápas lepší a lepší.“

Vstřelené koše totiž nejsou všechno. Při sobotní vysoké porážce 58:85 v Pardubicích si Bennett připsal jedinou asistenci.

„Potřebujeme, aby líp rozehrával akce a byl schopný vidět Jardu Prášila na trojce nebo dostat míč k našim podkošovým hráčům. Ale je šikovný a klukům předává sebevědomí,“ oceňuje Paunovič muže, kterého Brňané ulovili na poslední chvíli.

Bennett už české palubovky zná, na přelomu roku nastupoval za Nymburk. Ale v týmu mistra hrál jen na záskok a už se chystal vrátit domů, když jej MMCITÉ oslovilo.

Klub přitom před sezonou prohlašoval, že si vystačí bez amerických hráčů. Jenže stejně jako loni musel situaci přehodnotit.

„V přípravě to vypadalo nadějně, ale znovu nás postihla zranění, navíc u hráčů základní sestavy. Pro tak mladý tým to byl obrovský problém a sehnat v sezoně českého hráče je skoro nemožné,“ vysvětluje Paunovič, jehož celek je v Kooperativa NBL s velkým odstupem poslední. „Ale nevzdáváme se. A když budeme muset hrát baráž, budeme bojovat v ní.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž