Pavel Miloš (ještě v dresu Prostějova) je novým trojkovým králem Mattoni NBL.

Pavel Miloš (ještě v dresu Prostějova) je novým trojkovým králem Mattoni NBL. | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Miloš je nejlepší trojkař historie ligy basketbalistů

  • 1
Mattoni NBL se klaní novému králi trojkařů. Pavel Miloš z Děčína se díky sedmi trojkovým košům v posledním zápase s Ostravou vyšvihl do čela historických tabulek.

Nyní už jich v samostatné české lize nasázel 945! "Před sezonou se o tom spoluhráči zmínili. Já jsem to ale neřešil, statistiky nijak nesleduji," reagoval Miloš v naprostém klidu pro oficiální web Mattoni NBL.

Na druhé místo odsunul Petra Tremla, který za kariéru nastřílel 942 trojek. Třetí místo drží Pavel Kubálek s cifrou 809. Z aktivních hráčů je nejvýše sedmý Tomáš Grepl z Pardubic s 566 přesnými zásahy.

"Trojka je Milošova nejsilnější zbraň, léta na tom pracoval a pracuje, má k tomu předpoklady. Je v tom výjimečný," míní jeho trenér Pavel Budínský. Miloš, odchovanec Kralup, se jako nebezpečný trojkař proslavil už ve Spartě.

Přes Prostějov se dvoumetrové křídlo dostalo do Děčína. Je možné, že v jeho dresu překoná magickou hranici tisícovky vstřelených trojek.

"Pokud nebudou nějaké problémy a bude forma, tak by se to dalo zvládnout. Jestli se to ale povede letos nebo příští rok, to se nedá plánovat," nevzrušuje se Miloš, letos autor 25 úspěšných střel z dálky.

Budínský jej vykresluje jako muže bez nervů, který se k trojce odhodlá při jakémkoli vývoji hry.

"Když chytne svůj rytmus, je schopný dát někdy i deset dvanáct trojek za zápas. V letošní přípravě se zahraniční soupeři ptali: Je tohle normální?," líčí kouč. "On nemá problém střílet ani americké trojky, dalekonosné metr za trojkou. Má správný cit, i mechanika je dobrá, byť držení míče není úplně podle metodiky."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž