Martin Petrovický

Martin Petrovický | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Loni jsme na zraněné měli smůlu my, letos soupeřky, zní z Trutnova

  • 0
Po postupu svého družstva mohl hned od začátku vyprávět o tom, že své hráčky dobře připravil a ty pak soupeřky přehrály. Ale kouč Kary Trutnov Martin Petrovický při hledání příčin, proč čtvrtfinálové série s VŠ Praha trvala jen tři zápasy, začal u týmu poražených.

"Soupeřky byly hodně oslabené, v tom měly velkou smůlu. I přesto jsme se ale na postup hodně nadřeli," uvedl trenér Kary poté, co jeho tým postoupil do semifinále domácí nejvyšší soutěže, kde se od soboty, kdy je na programu první zápas, utká obhájkyněmi titulu z USK Praha.

Vidíte v tom hlavní příčinu, proč vám VŠ Praha nevzal ani jedno vítězství?
Jednu z hlavních určitě. Opět se ukázalo, jak u těchto vyrovnaných družstev záleží na štěstí se zdravotním stavem hráček, což je jednou z hlavních podmínek úspěchu. Krásně je to vidět právě na sériích, které jsme měli s VŠ Praha loni a letos. Loni jsme štěstí se zdravím hráček neměli my, letos soupeřky.

Určitě vám pomohlo, že jste do Prahy vyrazili s náskokem dvou vítězství.
Samozřejmě a je jasné, že jsme nechtěli sérii protahovat. Nikdo ji přece nechce hrát dlouho, ale chce postoupit co nejdřív.

Všechny tři výsledky vašich čtvrtfinálových zápasů vypadají jednoznačně, s rozdílem přes deset bodů. Ale bylo to tak jednoduché?
Právě že vůbec. Stačí se podívat na poslední zápas v Praze. Hráčky VŠ na to, v jaké hrály sestavy, předvedly výborný výkon, věděly, že musí vyhrát, a daly do zápasu všechno. Ještě po třech čtvrtinách jsme vedli jen o jediný bod. Ale závěr nám vyšel výborně. Poslali jsme na palubovku pětici, které to zrovna šlo, odskočili jsme na pár bodů a pak už to v klidu dohráli.

Proto jste ani nestřídal?
Nebyl důvod. Už od začátku zápasu jsme vsadili na užší kádr hráček a v závěru, když jsme chtěli rozhodnout, jsme nestřídali. V takových chvílích totiž není čas na to přemýšlet, jak si kdo zahrál, jde o důležitý výsledek. Příležitost dostanou v další sérii.

Není asi žádným tajemstvím, že do ní nejdete v pozici favorita. Co od ní čekáte?
Hlavně nechceme prohrávat o šedesát bodů jako s IMOS Brno, dalším aspirantem na titul, jemuž jsme tímto rozdílem podlehli těsně před play-off. Bereme USK jako favoritky, pro nás to ale může být velmi dobrá příprava na zápasy o medaili.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž