Malone čeká na Paytona

  • 8
New York - Druhý nejlepší střelec historie Karl Malone už v minulém týdnu jednal s generálním manažerem Lakers Mitchem Kupchakem a zdá se, že jednání je na docela dobré cestě - podle "zaručených" zpráv ale Malone čeká na to, jak dopadne jednání Lakers s dalším hvězdným veteránem, Garym Paytonem. Pokud by bylo úspěšné, Maloneův zájem by se údajně výrazně zvýšil. Sestava Lakers pro příští sezonu: Payton, Bryant, Malone, O´Neal?...to by byla silná káva.
Oba hvězdní veteráni, Malone a Payton, by museli hodně dolů se svými finančními požadavky, ale zdá se, že tento scénář není úplně nereálný. Payton sice ještě nejednal s koučem Philem Jacksonem ani majitelem Jerrym Bussem, kteří byli o víkendu mimo město, ale je ve spojení s Shaquillem O´Nealem a Magicem Johnsonem. Payton si v minulém roce (v Seattlu a později v Milwaukee) vydělal 12,6 miliónů dolarů, ale Lakers mu nemohou podobné peníze nabídnout.

Téměř čtyřicetiletý Karl Malone, který strávil celou svou kariéru v Utahu, údajně zúžil možnosti pro příští sezonu na 4 týmy - jedním z nich jsou obhájci titulu San Antonio Spurs, dalším právě držitelé tří předchozích titulů Lakers. Malone si vloni vydělal dokonce 19,25 miliónů dolarů, ale v Lakers by se pro příští sezonu musel možná smířit dokonce s veteránským minimem 1,5 miliónů, aby Lakers mohli získat Paytona.

O Malonea mají eminentní zájem také Boston Celtics, kteří posilu pod koš zoufale potřebují - nový generální manažer Danny Ainge dokonce v minulých dnech přiletěl do Salt Lake City a s Malonem jednal. Malone však preferuje zůstat v Západní konferenci a navíc Boston je také se svým rozpočtem velmi blízko platového stropu.

Posílit pod košem potřebují nutně také Orlando Magic - o zájmu P.J.Browna (dosud New Orleans) hrát na Floridě se mluví už několik let, ale teď, kdy je volným hráčem, vše nabírá mnohem ostřejší obrysy. Třiatřicetiletý Brown navštíví Orlando v příštím týdnu a bude jednat s vedením klubu. Magic mohou ale nabídnout Brownovi "jen" výjimku z platového stropu 4,8 miliónů (podobně jako Lakers či Minnesota), zatímco Hornets i některé další týmy mohou Brownovi nabídnout víc - v úvahu tak připadá spíše tzv. sign-and-trade (podepsání smlouvy s bývalým týmem a výměna).

Orlando má také velmi intenzívní zájem o Juwana Howarda (Denver), ale finančně je to podobný případ jako Brown a navíc o Howarda má zájem také hned několik týmů (nedávno se k nim přiřadil velmi intenzívně i Detroit). Orlando Magic se chtějí posílit i na střední rozehrávce a v minulém týdnu jednali se Speedym Claxtonem a Antoniem Danielsem.

A ještě krátce: pivot Detroitu Željko Rebrača bude muset zřejmě podstoupit operaci srdce, která by měla odstranit přetrvávající potíže s arytmií, která ho vloni vyřadila ze sestavy Pistons na 50 utkání.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž