Roman Maleček

Roman Maleček | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Maleček shání posily pod koš. Do Varů přichází Makková a Řeháčková

  • 0
Pivotmanky Nina Makková a Adéla Řeháčková. Další dvě hráčky přibyly na seznam manažera karlovarských basketbalistek Romana Malečka pro nový ročník v nejvyšší soutěži žen.

"Pokud uspějí v herních i zdravotních testech, mohou našemu týmu pomoci," říká.

S třiadvacetiletou Makkovou počítá na post vyššího křídla s možností posunu na malého pivota, o tři roky mladší Řeháčková je klasickým pivotem.

"Přichází k nám na testy s glejtem talentované, ale prozatím nezkušené hráčky," doplňuje Maleček. Vždyť 186 centimetrů vysoká Řeháčková, která loňskou sezonu odehrála v týmu BA Sparta Praha, patřila do širšího výběru reprezentační dvacítky.

O pět centimetrů nižší Nina Makková prošla stejně jako další z karlovarských posil Barbora Novocká mládežnickými reprezentačními družstvy Slovenska a poslední sezonu odehrála v ligové Banské Bystrici, kde také studuje vysokou školu.

"Vedení klubu se bude dál snažit, aby stávající tým ještě doplnilo o další mladé hráčky, které by se měly zapojit do přípravy v průběhu měsíce srpna," říká Maleček.

Trenérské duo David Zdeněk a Tomáš Holešovský má zatím k dispozici z loňského kádru Šárku Kučerovou, Blanku Sedláčkovou, Janu Houdkovou, Šárku Pospíšilovou a Michaelu Muchovou.

Na post rozehrávačky přišla ze slovenského Ružomberoka Barbora Novocká, post pivota doplnila odchovankyně Markéta Klečková, která se do Karlových Varů vrací z BA Sparta. O místo v sestavě se z druholigového béčka popere Simona Ondráčková, Klára Kyjovská a Martina Važánová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž