Derek Wright neměl s touto překážkou problém, jak si povedou nebasketbalisté?

Derek Wright neměl s touto překážkou problém, jak si povedou nebasketbalisté? | foto: ČTK

Plošinář Dryml si vyzkouší basketbal. Zídek asi bude mít navrch, tuší

  • 0
Se svými 178 centimetry se Lukáš Dryml mezi závodníky na ploché dráze neztratí. Coby host ve světě basketbalu to má už těžší. Alespoň se musí snažit, aby byl při nedělním souboji celebrit v rámci pardubického Česko-polského Utkání hvězd vidět zásluhou svého výkonu.

Víkendovou exhibici okoření hned trio dovednostních soutěžích. Ale zatímco ve Sportmade Slam Dunk Contestu a Mattoni 3-point Shoot-out se předvedou profesionálové, Celebrity Contest čeká na soutěžící, kteří o své basketbalové dovednosti už tolik nedbají nebo je dokonce ani nikdy nerozvíjeli. Jedním z nich je právě pardubický rodák Lukáš Dryml.

"Popravdě, v tuto chvíli moc zkušeností s basketbalem nemám, spíš žádné. Nejsem ani moc vášnivým divákem. Snažím se koncentrovat na svůj sport. Basket jsem hrál naposledy možná na střední škole," pátrá v paměti.

Nakonec najde jednu čerstvější vzpomínku: "Znám se s panem Šmídem, masérem basketbalového Nymburka. Když byl ještě u národního týmu, jel jsem za ním do Špindlerova Mlýna a tam jsem krátce viděl trénovat reprezentaci."

Driblink, přihrávka na přesnost a to vše zakončené košem. Tato dráha je připravená pro celebrity v rámci jejich štafety. "Na co si nejvíc troufám? Všechno to bude asi na stejné úrovni," směje se Dryml. Přesto si dodává sebevědomí: "Že bych byl nějaký extra zkušený, to ne. Mám ale pocit, že to zvládnu."

V Celebrity Contestu nastoupí proti sobě týmy činovníků Mattoni NBL, polské Tauron Basket Ligy a českých celebrit.

Lukáš Dryml vytvoří trojici společně s Ewou Farnou a Petrem Koukalem. "Bude to pro mě první setkání. Ewu Farnou znám díky médiím. S Petrem Koukalem se taky osobně neznám. Vím, že to je badmintonista. Věřím, že to bude zajímavé setkání," těší se na nedělní odpoledne.

Lukáš Dryml

Z protihráčů bude nejvíce vyčnívat reprezentant české ligy Jiří Zídek. "Jo, toho znám, to je ten malej! První Čech v NBA... To je pěkná novinka," pobavilo Lukáše Drymla, když se dozvěděl, s kým bude mít tu čest.

Z toho, že bude muset při pohledu na legendu českého basketbalu hodně zaklánět hlavu, si nic nedělá: "V žádném případě se neobávám. Je to milé překvapení. Těším se na setkání s dalším úspěšným sportovcem."

Lukáš Dryml se rozhodně nepodceňuje a do Celebrity Contestu půjde s velkými ambicemi. "Tak to máme zpěvačka, motorkář a badmintonista... Myslím, že proti panu Zídkovi tam určitě je šance," pobaveně glosuje.

Nakonec přece jen uznává: "Nikdy jsem se nebál soupeřů, ale popravdě, asi budou mít navrch." Kdo bude mít skutečně převahu, dozvíme se v poločasové přestávce Utkání hvězd.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž