Howard Sant-Roos z Nymburka střílí šestky.

Howard Sant-Roos z Nymburka střílí šestky. | foto: Jan Russnák / mmcité Brno

Nymburk zahájí na Sardinii boj o postup do osmifinále Ligy mistrů

  • 0
Nymburští basketbalisté rozehrají ve středu na půdě italského Dinama Sassari předkolo play-off Ligy mistrů. Na palubovce někdejšího euroligového celku se čeští mistři pokusí položit základ k postupu do osmifinále, v němž lepší tým narazí na francouzské Le Mans.

Nymburk do vyřazovací části postoupil ze třetího místa v základní skupině A, v níž vyhrál deset utkání. Italský soupeř měl bilanci 7-7 a skončil pátý ve skupině E, dvakrát ale například porazil silný Partizan Bělehrad a v závěru skupiny jeho forma gradovala.

Ještě před dvěma roky Dinamo ovládlo domácí ligu a v předchozích dvou ročnících hrálo Euroligu. Aktuálně patří celku ze Sardinie v domácí soutěži páté místo a v generálce na zápas s Nymburkem prohrál v neděli na palubovce osmé Brescie 48:56. Byla to ale teprve druhá porážka z posledních deseti soutěžních zápasů.

„Sassari je tým s velkou tradicí. Má řadu vynikajících hráčů, nebude to jednoduché,“ řekl generální manažer českého mistra Rudolf Šimeček webu soutěže.

S nymburským týmem se na zápas v Itálii připravuje i nová posila Stephen Holt, který nahradil jiného Američana Christophera Hasse. Při sobotním debutu v NBL proti Prostějovu dal pětadvacetiletý křídelní hráč za 23 minut hry deset bodů.

Klíčovými hráči Sassari jsou američtí rozehrávači David Bell a Trevor Lacey. Darius Johnson-Odom se zkušenostmi z LA Lakers, Philadelphie či Olympiakosu Pireus klub ze Sassari čerstvě opustil, pokračuje ve Vanoli Cremona.

Zápas na Sardinii začne ve středu ve 20:30 SEČ v přímém přenosu O2 TV Sport. Odveta se bude hrát 22. února v Nymburce.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž