Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK

Catalina De La Quintanová z Pardubic proti obraně Julie Demirerové z DSK Basketball. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Lidi tleskali, těšilo kouče pardubických žen po výhře nad Strakonicemi

  • 0
Vítězství pardubické Studánky v Ženské basketbalisté lize? Snáze narazíte na rozkvetlý šafrán. V předchozím soutěžním ročníku, v roli nováčka, dokázaly svěřenkyně trenéra Romana Chocholouše vyhrát včetně nadstavby všehovšudy dvakrát. Letos zatím čtyřikrát (vedle toho mají ale na kontě také čtyřiadvacet porážek).

Středeční triumf nad Strakonicemi 74:69 z palubovky haly na Dašické ale přece jen trochu vybočuje - Studánka přehrála do té doby vedoucí tým skupiny A2 a sesadila jej na průběžné druhé místo.

"Je to hodně cenná výhra, protože jsme je dosud neporazili ani jednou. Přiznám se ale, že já osobně si přece jen víc vážím té loňské v derby nad Hradcem. To bylo velké překvapení," podotkl kouč Chocholouš.

Výkon Pardubic v zápase se Strakonicemi jen potvrdil jejich zlepšující se formu, jež zjevně souvisí s týmovým posezením, které následovalo po nedávném domácím výpadku s posledním DSK (55:71). Už v sobotu basketbalistky Studánky skoro uspěly na půdě pražské VŠE.

"Pražanky měly opravdu namále. Ukázalo se, že jsem měl pravdu, když jsem tvrdil, že děvčata na tuhle soutěž mají, ale ne vždycky jela v těch utkáních naplno," připomněl Chocholouš smolnou prohru 71:73.

Studánce skvěle vyšel proti Strakonicím začátek, první čtvrtinu vyhrála jasně 17:9. Podle trenéra to byl jeden z klíčových bodů vítězství.

"V úvodu jsme hráli vyrovnaně už víckrát. Teď byl rozdíl v tom, že jsme si vytvořili solidní náskok a nebylo to třeba jen o koš. Náš výpadek ve druhé čtvrtině se zastavil na nějakých minus pěti bodech, přičemž normálně by to bylo tak minus patnáct," poznamenal Chocholouš. A nevelkou ztrátu zvládly Pardubice ještě do poločasu umazat.

"Pak jsme odehráli jednu z nejlepších třetích čtvrtin v soutěži a zvládli i koncovku. Lidi tleskali," pochvaloval si Chocholouš. Zároveň vyzdvihl hráčky za týmový výkon i vzájemnou podporu: "Pokud takhle budeme pokračovat a udržíme se v baráži, věřím, že se k nám nebude jezdit pro body tak lehce. Alespoň pokud se týká celků ze spodní poloviny tabulky."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž