Michael Beasley z New Yorku byl hrdinou zápasu s Bostonem. Sleduje ho Marcus...

Michael Beasley z New Yorku byl hrdinou zápasu s Bostonem. Sleduje ho Marcus Smart. | foto: AP

Zlé nápady LA Lakers? LeBron James musí krotit několik bláznivých mužů

  • 12
V Los Angeles Lakers prožívají divoké léto. Jejich klub na přestupovém trhu ulovil největší rybu. LeBrona Jamese, ještě před pár týdny hvězdu Clevelandu. To posunulo slavný klub NBA mezi kandidáty na play off. Další posily, které Lakers získali, však budí spíše rozpaky. Ozývá se kritika, že tak bláznivý tým se nikdy nemůže být kandidátem na titul.

Kromě LeBrona Jamese přivedli Lakers několik známých firem: Rajona Ronda, Lance Stephensona, JaVala McGeeho a naposledy Michaela Beasleyho. Všichni tito hráči mají společné jmenovatele. Jsou extrémně talentovaní a schopní explozivních výkonů hlavně na útočné polovině. Jenže také prosluli svými výstřelky, nekonzistentní hrou a neshodami se spoluhráči či trenéry.

Přidejte k nim svérázné humory mladíků Kyla Kuzmy s Lonzem Ballem i LaVara Balla, Lonzova velkoústého otce, který bezpochyby zase bude Lakers ostřelovat svými poznámkami.

A je zaděláno na průšvih.

Nejnovější posila Michael Beasley ale věří, že si kádr bez problémů sedne. „Myslím, že nebude potíž se sehrát. Vezměte nejlepšího hráče současnosti LeBrona Jamese, na kterého se bude soustředit každá obrana a on je stejně bude překonávat. Pak máte na soupisce čtrnáct přehlížených hráčů, kteří budou mít dostatek prostoru k tomu, aby se ukázali,“ soudí Beasley, který měl několikrát trable s držením marihuany a v roce 2009 dokonce strávil krátký čas v léčebně.

Prezident klubu Magic Johnson a generální manažer Rob Pelinka se nechali před letní přestávkou slyšet, že chtějí do týmu získat zkušené hráče, kteří budou mít vysokou basketbalovou inteligenci, budou dobře bránit a budou schopní prosadit se v útoku. 

Sami tvrdí, že jsou s posilami spokojeni, veřejnost však nové hráče Lakers považuje spíše za úlet.

Borcům ve zlatopurpurových dresech se rychle začalo přezdívat Meme Team, tedy tým, který vyprodukuje spoustu vtipných momentů na sociální sítě. S tím Beasley vůbec nesouhlasí.

„Vím, jak se lidi na můj účet baví na sociálních sítích. Ale to jsou staré zprávy, teď už jsem jiný a rozhodně nechci v týmu dělat žádné problémy. Ostatní to cítí stejně. Všichni ví, že hráči jako Lance, JaVale nebo třeba Nick Young umí hrát basketbal a umí se přizpůsobit týmu. Jen se dělají zbytečné aféry,“ říká devětadvacetiletý basketbalista.

Dvojka draftu v roce 2008 se loni celkem našla v dresu New York Knicks, s velmi dobrou úspěšností z pole i za tři body dávala 13 bodů a měla šest doskoků na zápas. Po deseti sezonách v lize už Beasley dobře ví, že nenaplní dávná očekávání a nebude hvězdou týmu. Musí se přizpůsobit ostatním.

„Lakers po mě chtějí, abych byl sám sebou. Chci pomoct vychovávat mladé a střílet body, to umím nejlépe. Budu hrát naplno a myslím, že budeme velmi silní,“ věří zkrátka Beasley.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž