Kondoři přišli o výhru nad favoritem

  • 1
Liberec - Liberecký pivot Martin Ides si držel po dalším neproměněném útoku v závěru utkání hlavu bezmocně v dlaních. Výmluvné gesto. Domácí Kondoři vedli včera v 16. kole basketbalové Mattoni NBL ještě sedm minut před koncem nad vysokým favoritem z Děčína 70:60, ale v koncovce duelu totálně odpadli.

Hosté jejich kolapsu využili, díky úspěšným trojkám bleskově srovnali a nakonec zvítězili 88:82.

"Zbytečně jsme si nechali dát tři trojky, to byla velká chyba. Do té doby jsme vlastně po celý zápas až na malé výjimky vedli a hráli jsme dobře. Teď můžeme jen litovat," konstatoval liberecký Jiří Černošek. "Ta poslední čtvrtina byla fakt strašná..."

V domácím celku zazářil Pierre Wooten. Americká posila nastřílela Děčínu 27 bodů. Pikantní souboj čekal Lukáše Krause, který ještě před několika dny oblékal dres Kondorů, ovšem včera už hájil děčínské barvy.

"Ta atmosféra na mě trochu dolehla," přiznal Kraus. "Byla na nás znát únava z těžkého sobotního zápasu. Od začátku jsme nehráli svoji hru. Naštěstí to tam kondořím klukům přestalo v závěru padat a my se dotáhli."

Podle Černoška i tahle smolná prohra tým Kondorů nakopne. "Pozitivní je, že naše hra se po příchodu Wootena a Idese zvedá. Zase jsme hráli lépe než minule," tvrdil. "Děčín chce hrát v první čtyřce a my jsme mu dali 82 bodů. To je dobrý signál před klíčovými zápasy v boji o postup do play-off. Věřím, že se zvedneme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž