Lokomotiva Karlovy Vary: Blanka Sedláčková

Lokomotiva Karlovy Vary: Blanka Sedláčková | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarský kouč Bárta: Ukončit tak baráž v Táboře

  • 0
Nevracet baráž o první ligu na karlovarskou palubovku. To je cíl, se kterým odjedou v sobotu basketbalistky Lokomotivy do Tábora. Už tady chtějí v sérii play-out rozhodnout o svém udržení v nejvyšší soutěži.

Po domácích výhrách 78:69 a 72:62 jim stačí jedno vítězství. Pak budou prvoligové i příští sezonu.

K tomu mají v Táboře o víkendu dva pokusy, když se to podaří, už se v Tuhnicích nehraje. Pokud ani jednou neuspějí, vrátí se série na poslední a rozhodující duel v sobotu osmadvacátého března do tuhnické haly.

„Jestli můžeme třikrát vyhrát? Hloupá otázka. V ženském basketu je možné všechno a my se určitě nevzdáme a doma budeme bojovat,“ prorokuje táborská trenérka Jana Klečková.

Také proto bylo pro Karlovy Vary nesmírně důležité zvítězit v obou domácích zápasech. „Chtěli jsme oba vyhrát, a to se podařilo.

Nyní celou týdenní přípravu podřídíme třetímu zápasu, pokusíme se jej vyhrát a sérii ukončit,“ plánuje karlovarský kouč Jiří Bárta. Také si ale uvědomuje, že jeho týmu se to nemusí podařit. „Ukázalo se, že oba týmy jsou vyrovnané. Doma bude favoritem Tábor.“

Přípravu na baráž si Bártův tým zpestřil návštěvou partnerského stacionáře pro postižené Sluníčko v Chodově. „Klienti stacionáře si pro děvčata připravili milé vystoupení, za které je děvčata odměnila velikým potleskem a klubovými dárky,“ vysvětluje karlovarský manažer Roman Maleček.

Na oplátku pozvaly basketbalisky všechny na domácí ligová utkání. „Děvčata poděkovala za povzbuzování v předešlých zápasech. Ze stacionáře jsme odjížděli nabiti pozitivní životní energií,“ říká Maleček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž