Joel Embiid

Joel Embiid | foto: AP

Nejužitečnější hráč NBA Embiid bude po operaci kolena mimo hru nejméně měsíc

  • 0
Nejméně měsíc bude pauzírovat nejužitečnější hráč minulé sezony NBA Joel Embiid a definitivně tím pádem přišel o šanci, že by mohl v zámořské basketbalové lize získat další individuální cenu. Kamerunský pivot se podrobil operaci kolena a jeho tým Philadelphia 76ers dnes oznámil, že rekonvalescence potrvá zhruba čtyři týdny.

Devětadvacetiletý basketbalista má v poslední době opakovaně zdravotní problémy. Na marodku zamířil nejlepší střelec ligy s průměrem 35,3 bodu na zápasy před týdnem poté, co mu na koleno spadl při souboji o míč Jonathan Kuminga z Golden State. Embiid má operovaný meniskus v levé noze.

Sixers chyběl v pěti z posledních šesti zápasů, z toho Philadelphia čtyřikrát prohrála. V této sezoně Embiid odehrál jen 34 utkání ze 49 možných a už nemá šanci splnit podmínku o účasti v minimálně 65 zápasech, aby se mohl ucházet o ocenění MVP nebo další ceny. Vedle 35 bodů předváděl v průměru také 11 doskoků nebo téměř šest asistencí. Kvůli zranění přijde rovněž o Utkání hvězd, které se uskuteční 18. února v Indianapolis.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž