Basketbalisté GBA Jindřichův Hradec (s číslem 3 Lukáš Stegbauer) a jejich...

Basketbalisté GBA Jindřichův Hradec (s číslem 3 Lukáš Stegbauer) a jejich trenér Gilbert Abraham | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Nejlepší zápas sezony. Jindřichohradečtí basketbalisté živí naději

  • 0
Jejich situace dál zůstává vážná, ale ještě mají naději. Jindřichohradečtí basketbalisté porazili v domácím prostředí Děčín 106:75 a dál bojují o to, aby se vyhnuli baráži o udržení v nejvyšší soutěži.

„Předvedli jsme nejlepší týmový výkon v celé sezoně. Stále ještě ale musíme zlepšit doskok. Nejdůležitější věcí je, aby se náš mladý tým naučil vyhrávat zápasy. Tento výkon ukázal, že na to máme,“ radoval se americký kouč Lions Gilbert Abraham.

Osmnácti body Jihočechy táhli Filip Novotný a Lukáš Stegbauer. „Využil jsem volných střel, které jsem proměnil. Jsem moc rád, že to pomohlo našemu týmu. Byl to pravděpodobně náš nejlepší zápas sezony. V dalších utkáních musíme hrát se stejnou energií,“ zavelel tahoun Stegbauer.

Rival v boji o předposlední příčku Olomoucko naposledy padlo v Ostravě po prodloužení, a tak Jindřichův Hradec stáhl manko na rozdíl dvou výher. Právě s Hanáky sehrají Lions dva ze čtyř zbývajících soubojů. Ten nejbližší příští středu od 18 hodin na hřišti soupeře.

Jihočechům v závěru sezony pomůže nová posila. Tou je Illia Sydorov, 25letý ukrajinský rozehrávač, který naposledy hrál pod trenérem české reprezentace Ronenem Ginzburgem za BC Prometey, v němž si zkusil i Ligu mistrů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž