Ježdík nominoval tým na Portugalce

  • 2
Praha - Devítka basketbalových reprezentantů odcestuje v neděli brzy ráno do Portugalska, které bude ve středu čtvrtým soupeřem českého týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2003. Až odpoledne v Lisabonu se k týmu připojí Pavel Bečka z německého Oldenburgu, v pondělí do místa konání zápasu na azorském ostrově Terceira dorazí hlavní opora národního týmu, Jiří Welsch z Olimpie Lublaň.

V jedenáctičlenné nominaci se ocitli rozehrávači Petr Czudek (Opava) a Jan Pavlík (BVV Brno), křídla Jiří Welsch (Olimpia Lublaň/Slovinsko), Pavel Kubálek, Josef Jelínek (oba Nymburk), Marek Stuchlý (Opava), Marian Přibyl (USK Praha) a Radek Nečas (Mlékárna Kunín) a pivoti Daniel Dvořák, Pavel Frána (oba Sparta Praha) a Pavel Bečka (Oldenburg/Německo).

Těsně před utkáním o první kvalifikační vítězství trenér Michal Ježdík jednoho hráče vyřadí.  Tým dorazí do dějiště zápasu, města Angra do Heroismo, v neděli pozdě večer a do středečního zápasu bude mít možnost absolvovat pět společných tréninků.

Utkání se hraje ve středu od 19.15 českého času. Po návratu se znovu čtrnáctičlenný širší kádr bude připravovat na sobotní zápas proti Slovinsku. "Čárou přes rozpočet byly hlavně potíže se zády pivota Ondřeje Starosty, který se bude šetřit alespoň na Slovince," řekl ke konečné nominaci technický ředitel družstva Pavel Burda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž